Esther Verhoef

Artikelen 41 Newsroom 8 Spots 4 Topics 2 beschrijving bewerken

Esther Verhoef (1968) is een van de succesvolste auteurs van Nederland. Van haar psychologische thrillers werden meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Verhoef won tweemaal de Zilveren Vingerafdruk/ Crimezone Thriller Award, eenmaal De Diamanten Kogel en eenmaal de NS Publieksprijs. Genomineerd was zij viermaal voor de NS Publieksprijs, driemaal voor De Gouden Strop, viermaal voor de Zilveren Vingerafdruk/Crimezone Thriller Award en viermaal voor De Diamanten Kogel.

Naast haar psychologische standalones schrijft Verhoef ook psychologische actiethrillers onder het pseudoniem Escober, samen met Berry Verhoef. Voor weekblad Margriet verzorgde zij jarenlang een tweewekelijkse column. Een deel van haar columns is gebundeld in Wonen op vakantie  (2007) en Is uw man al af?  (2011).
In 2014 werd Verhoef wederom genomineerd voor De Gouden Strop, ditmaal voor haar boek De kraamhulp. Voor deze thriller (haar achtste) won Verhoef in oktober van dat jaar de Hebban Crimezone Award.

Ook buiten het thrillergenre maakt Verhoef grote indruk. Samen met Daniëlle Hermans schreef zij Stil in mij (2014), het schokkende verhaal van seksueel misbruik en fysiek en psychisch geweld door nonnen binnen de Rooms-Katholieke Kerk, gebaseerd op interviews die Verhoef en Hermans met tientallen slachtoffers hadden.

Verhoef schrijft ook onder het pseudoniem Marique Maas. Onder dit pseudoniem wil ze in alle vrijheid het genre van het erotische boek verkennen.

Laatste bewerking door Sander Verheijen op 16/02/2018
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Op de bonnefooi door Frankrijk - Esther Verhoef Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Door lezers

Liefde voor YA / Voorstelrondje: nieuwe leden!
12 oktober 2018 22 reacties
Thriller Café / Wist je dat? # Nederland
25 februari 2017 8 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics

Esther Verhoef
door Trudy 9 reacties 2 likes
Mini Esther Verhoef-onderzoek
door Sander (Hebban Crew) 13 reacties 1 like

Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Gesponsorde boeken