Het huis met de palm !

Mieke Piersma 03 december 2025
Na alle boeken van Esther Verhoef gelezen te hebben, valt deze mij toch een beetje tegen.
Het ligt niet aan het verhaal waar de spanning duidelijk aanwezig is, maar aan de tijdsprongen die veelvuldig voorkomen in dit verhaal..
Persoonlijk vind ik dit niet prettig lezen, maar dat even terzijde.

De hoofdpersonage Ellis beland in een ziekenhuis in Frankrijk met ondragelijke pijn. Je leeft met haar mee door de schrijfwijze van de auteur.
Heftig en emotioneel ! Sophie, haar kamergenote probeert Ellis zoveel mogelijk op te beuren en nadat ze werd ontslagen krijgt ze van Sophie het aanbod om bij haar in huis te komen, zodat ze de tijd heeft te herstellen. Sophie belooft haar te verzorgen daar waar nodig is. Maar is Sophie wel te vertrouwen? Na een poosje twijfelt Ellis aan haar goede bedoelingen.

Esther Verhoef heeft een vlotte schrijfstijl, wat we van haar gewent zijn. Het verhaal is opgedeeld in twee verhaallijnen: Ellis en Anthony.
De lezer wordt meegenomen in hun leven vol trauma, manipulatie en mishandeling. Het plot is nogal onwaarschijnlijk, maar dat stoorde mij niet.
Voor menige lezer zal dit een top boek zijn, maar voor mij iets minder.

Meer recensies van Mieke Piersma

In Middeleeuws Groningen draagt een jonge vrouw een groot geheim met zich mee... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.