Interessant verhaal !

Mieke Piersma 03 februari 2026
Mijn dank aan vrouwenthrillers.nl dat ik dit boek “Vreemd bloed” mocht lezen, wat ik met veel plezier heb gedaan.

De lezer volgt de hoofdpersonage Mare, zij heeft een relatie met Harold die een aantal jaren ouder is. Harold is tandarts en heeft een elf jarige dochter Bobby, waar Mare heel goed mee kan opschieten. Tot haar grote verdriet kan zij zelf geen kinderen krijgen..Harold heeft gevraagd of ze bij hem komt wonen, maar Mare heeft bedenktijd nodig.
Bovendien wil zij eerst haar belofte aan haar overleden oma inlossen. Ze heeft beloofd om een weekje vrijwilligerswerk te doen in het zorghotel, waar haar oma regelmatig verbleef.

Het verhaal speelt zich af in dit zorghotel Villa Rietsteijn, waar zij haar draai heeft gevonden met de oudere gasten. Met iedereen heeft zij een leuke band opgebouwd, behalve met de medewerker Wilma. Ze voelt dat Wilma haar niet moet en haar de vervelendste klusjes toe schuift. Daar komt bij dat ze er dagelijks aan denkt wie de voordeur van Harold beklad heeft met verf en het woord “Moordenaar” er op gespoten heeft. Het lijkt er op dat Harold hier niet echt van onder de indruk is. Maar is hij wel eerlijk? Heeft Harold een verleden waar hij over gezwegen heeft? De gevoelens van Mare worden heen en weer geslingerd. Ze krijgt van Harold geen duidelijke antwoorden.

Er gebeurt heel veel in “Vreemd bloed”. Het houdt je aan het boek gekluisterd. Er zijn verschillende verhaallijnen en langzamerhand worden enkele dingen duidelijker.
Toch zijn er nog wat onopgeloste zaken en dat is jammer. Het haalt de vaart uit het verhaal en je blijft met enkele vragen zitten. Desalniettemin leest het boek vlot en gemakkelijk.
De schrijfstijl is prettig ! Voor mij is dit het eerste boek wat ik van deze auteur heb gelezen en smaakt naar meer.

Het einde van dit verhaal laat je achter met vragen, die helaas niet beantwoord zijn.

Meer recensies van Mieke Piersma

Eén wens. Twee levens. Een onvergetelijke vriendschap. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.