Een lekkere roman -- 3,5*
Het boek “Chinagirl “ leest prettig door een vlotte schrijfstijl van de auteur José Vriens. Het verhaal neemt ons mee naar Bart en Eva, een getrouwd stel die tijdelijk gaan verhuizen naar Beijing. Bart werd door zijn werk gevraagd om daar voor 4 jaar heen te gaan. Voor Eva was de stap heel moeilijk om haar ouders, broer en zus achter te laten.
Als Eva zwanger raakt gaat het bergafwaarts met hun huwelijk. Bart moet veel overwerken, is weinig thuis en wordt steeds afstandelijker. Je vraagt je af waar Bart mee bezig is….
Het verhaal is realistisch geschreven, de personages idem dito en het leven in Beijing geeft een duidelijke indruk hoe daar het leven is.
Menige lezer zal dit boek in één adem uitlezen want het boeit vanaf het begin tot het eind. Gelukkig is er een happy eind zodat je met een goed gevoel het boek dicht klapt.
Voor de roman lezer is dit een aanrader, zoals ook vele andere boeken van deze schrijfster.