Leugens en mysterie !!
Barbara De Smedt heeft haar vierde thriller afgeleverd, een psychologische thriller die wat mij betreft heel gedetailleerd is. Het verhaal leest gemakkelijk en de schrijfstijl is vlot, zoals we van haar gewend zijn. Toch heb ik een kleine kanttekening, het verhaal had wel wat ingekort kunnen worden…Evengoed is er volop spanning aanwezig met interessante personages.
Het verhaal verteld over zes jongeren die tien jaar geleden de Sandwichclub hebben opgericht. Het was een hechte vriendengroep ondanks de enorme verschillende karakters.
Op een dag verdween Cleo en als gevolg daarvan viel de vriendengroep uit elkaar. Ieder ging zijn eigen weg zonder onderlinge contacten. Totdat Seren een dreigbrief krijgt dat de overige vijf binnenkort zullen volgen, ondertekent door Cleo. Je voelt de angst van Seren en toch houdt ze de brief achter voor haar vriend David. Met welke reden ?
Er zijn veel onopgeloste vragen en daarmee wordt de spanningsboog hoger. Als de ex vrienden Seren en Stijn elkaar tegenkomen, ontdekt Seren dat Stijn nog steeds een enorme aantrekkingskracht op haar uit oefent. Ook al was hij de vriend van Cleo.. Kort na deze ontmoeting sterft Stijn door een ongelukkige val. Maar was dit wel een ongeluk? Of is hier opzet in het spel? Het verhaal is mysterieus, veel leugens en intriges. Seren gaat op onderzoek uit, de angst wordt alleen maar groter nu Stijn dood is.
De plottwist is zeer verrassend en onverwachts, ondanks een trage start ! 3,5*
De plottwist is zeer verrassend en onverwachts, ondanks een trage start ! 3,5*