Een emotionele roadtrip !!
Wat een bijzonder mooi intens boek en wàt een schrijfster. Dit is echt genieten, ondanks dat zo nu en dan een traantje weggepinkt wordt en je overmand wordt door emoties. Het verhaal neemt ons mee op reis met Emile en Joanne.
Mijn hart ging uit naar Emile toen hij de diagnose jong-alzheimer kreeg en nog twee jaar te leven heeft. Hij besluit stiekem een camper te kopen om het medeleven van de familie en de eventuele ziekenhuisopnames te ontvluchten. Hij zoekt een reisgenoot via internet en er is één persoon die hier op gereageerd heeft: Joanne!
Joanne is een mysterieuze vrouw, altijd in het zwart gekleed en weinig spraakzaam. Dit is het begin van een prachtige, mysterieuze en een meeslepende roadtrip..
De roadtrip naar de Pyreneeën wordt zo beeldend en gedetailleerd beschreven met alle bezienswaardigheden en de prachtige rustgevende natuur, het is alsof je met hun meereist. Je proeft de sfeer van het land en de sfeer tussen deze twee mensen.
Vanaf de eerste bladzijde word je het verhaal ingezogen. Een mooie opbouw van het verhaal waarin duidelijk naar voren komt dat er een ontwikkeling gaande is tussen deze twee jonge mensen. Ze groeien naar elkaar toe, terwijl Emile het leven moet loslaten en Joanne het leven meer naar zich toe trekt. Het indringende verhaal boeit je vanaf de eerste bladzijde met alle emoties van dien. Verder in het verhaal wordt het leven van Joanne duidelijker voor de lezer en je hart gaat uit naar deze dappere sterke vrouw
Het thema: jong-alzheimer is een beladen onderwerp, maar de manier waarop dit wordt belicht is zo beeldend en boeiend beschreven, dat je eigenlijk alleen maar wil doorlezen hoe het Emile vergaat en hoe hij en Joanne omgaan met deze vreselijke ziekte.
Chapeau voor Melissa Da Costa.! Het boek is een dikke aanrader 5*
Chapeau voor Melissa Da Costa.! Het boek is een dikke aanrader 5*