Minnaar !! 3,5*

Mieke Piersma 17 september 2025
De titel zegt al wat het thema is van dit boek..De hoofdpersonage Nina is een 40 jarige mooie vrouw en ze heeft een succesvolle man.
Ondanks dit en haar twee kinderen mist ze de passie in haar leven. Ze laat zich verleiden door een kitesurfer, een jonge vent die ongeveer de leeftijd heeft van haar zoon. Hun verhouding gaat puur om de seks tot dat Nina zich realiseert dat ze zo niet verder wil en verbreekt het contact. Soren laat zich niet aan de kant zetten en beloofd Nina dat hij haar leven tot een hel maakt. Ze wordt bedreigd en haar gezinsleven dreigt er aan ten onder te gaan…Wat heeft ze een spijt dat ze met deze minnaar het bed heeft gedeeld.

De schrijfstijl van deze auteur moest ik wel even aan wennen. Soms wel verwarrend met de dagboek notities, het verleden en een aanwezige broer op de achtergrond, die blijkt te zijn overleden. Een vreemde gewaarwording en wat ik soms best storend vond. Evengoed leest het boek snel en stijgt de spanning…
Het plot komt uit een onverwachtse hoek. Een verrassend einde !

Meer recensies van Mieke Piersma