Een weergaloze thriller !!

Mieke Piersma Mieke Piersma
11 mrt 2026

Ik ontving dit boek als recensie exemplaar van de Crime Compagnie, een heerlijke verrassing.! Mijn dank gaat uit naar vrouwenthrillers – en de Crime Compagnie.

Voor de kerstvakantie heeft Robin, het dove zoontje van Maura en Duuk, met de klas een schoolreisje naar dierenpark Blijdorp.
Maura, de moeder van Robin, brengt hem naar school waar het busje klaar staat voor zeven kinderen en drie begeleiders.
Het is een gure dag en Maura hoopt stilletjes dat het reisje niet door gaat, maar dat zou voor Robin een enorme teleurstelling zijn.
Het busje vertrekt en de ouders staan eind van de middag er weer om hun kinderen op te halen. Maar het busje keert niet terug..
De politie wordt ingeschakeld. Rechercheur Jan en Channa worden op deze zaak gezet en vinden uiteindelijk het busje, zonder kinderen en met één dood persoon.
De wanhoop slaat toe, niet alleen voor de politie, maar ook voor de ouders van de kinderen. Waar zijn ze ? En wie heeft dit op zijn geweten ?
Het wordt een race tegen de klok..

Linda Jansma heeft een filmische manier van schrijven, je ziet de ontvoering voor je ogen voorbij komen. Je voelt de kwestbaarheid van de kinderen en de ongerustheid van de ouders. De opgebouwde spanning en de korte hoofdstukken maken dat deze thriller niet weg te leggen is.
De vraag wie verantwoordelijk is voor deze ontvoering houd je de hele tijd bezig. De voorafgaande thrillers van deze schrijfster zijn ook weergaloos, waar ik enorm van heb genoten. De actuele thema’s zijn realistisch en spreken de lezer enorm aan.

Maura, een zeer sterke en heldhaftige vrouw neemt het heft in eigen handen en gaat op onderzoek uit. Het politieonderzoek levert voor haar niet snel genoeg resultaten op. Ze heeft veel steun van Franck, een collega-oorlogsfotograaf waar zij met hem in het midden oosten tijdens een oorlog vreselijke dingen heeft meegemaakt. De flashbacks geven een kijkje in hun leven als fotograaf, terwijl de bommen om hun oren vliegen. Het verhoogt de spanning, de angst en de frustraties…Je voelt de overweldigende emoties van deze twee mensen. Dan blijkt dat Erica, het hoofd van de school ook een rol speelt in dit verhaal. En waarom is Duuk, de man van Maura zo afstandelijk? Het verhaal boeit vanaf de eerste pagina, zoals we van Jansma gewent zijn. De personages zijn goed uitgewerkt met diepgang en het verhaal ging echt onder mijn huid zitten. Het zal je maar gebeuren!

Het plot is zeer verrassend en emotioneel en zet een persoon in een heel ander daglicht. Een subliem einde waardoor je je boek met een tevreden gevoel dicht klapt.
Met deze sterke thriller heeft Linda Jansma mij kunnen raken en hoop dat er spoedig weer één van haar hand geschreven wordt.

Meer recensies van Mieke Piersma