Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Blogpost: Anneke Visser

Pickwick vraag: In welk boek zou jij de hoofdpersoon willen zijn?

26-07-2016 door Anneke Visser 12 reacties
0b9fe52365be5b270b93d1a3b022893e.jpg
































Pfffffff...... wat een moeilijke vraag. Hier ben ik dus al een paar weken over aan het nadenken. Niet letterlijk natuurlijk, maar onder bijvoorbeeld het vouwen van de was of tijdens het leegruimen van de vaatwasser (neen, hier ook geen kanoutertjes. Die heb ik de straat op geschopt. Nieuwsbericht gemist over op straat geschopte kabouters? Het heeft zelfs SBS Hart van Nederland gehaald en neen, ik heb er nog steeds geen spijt dat ik die luie kabouters op straat heb geschopt) of tijdens het haken en kleuren zat ik eraan te denken, maar ik denk dat ik eruit ben. Zeker weten doe ik het niet, want het zomaar dat ik er morgen, overmorgen, volgende week, volgende maand of volgend jaar anders over denk. 

Ik zou wel de hoofdpersoon in een boek dat over een sterke vrouw gaat, zoals bijvoorbeeld Springtij van Femke Roobol. Waar de hoofdpersoon vlak voor de overstroming van Zeeland ontdekt dat haar moeder haar moeder niet is en dat ze bijna alles verliest, maar toch weet op te krabbelen en op zoek gaat naar haar echte ouders ondanks dat er mensen zijn die haar dat afraden. Dat ze zelf wil bepalen hoe ze haar toekomst gaat indelen en hoe ze eruit ziet. Hoe het verder gaat, dat moeten jullie zelf maar lezen. Is in ieder geval een echte aanrader.

Of bijvoorbeeld in Die avond aan het meer van Sarah Jio. Ondanks de tragiek die Ada meemaakte, is ze een heel sterke vrouw die na haar verhuizing op zoek gaat naar de geschiedenis van een van de vorige bewoonsters en ondertussen verwerkt ze daardoor ook haar 'oude' leven.

Of in Verborgen hartstocht van Stephanie Laurens. Heerlijk om mysterieus en kil te zijn tegen mannen, maar ook hartelijk naar iedereen, maar stiekem toch verlangen naar de grote liefde met alles wat erbij hoort. Waar de man achter je aanloopt en je het hem lekker moeilijk maakt.

Maar het lijkt me ook leuk om de hoofdpersoon in een thriller als Met zachte hand van Siska Muklder te zijn. Heerlijk de slechte vrouw spelen die feitelijk alleen maar kwade bedoelingen heeft. Wees niet bang, in het echt ben ik niet zo (soms wel eens chaggie en ik laat de kaas niet van mijn brood eten, maar het is niet zo extreem), maar fantaseren mag toch? ;)

En in welk boek zou jij de hoofdpersoon willen zijn?




Lees verder op mijn site

Reacties op: Pickwick vraag: In welk boek zou jij de hoofdpersoon willen zijn?