Hebban Newsroom

22
november 2022
om 15:05

Bekijk de trailer van 'Lampje', de nieuwe familieserie van VPRO

5 reacties

De vierdelige familieserie Lampje is gebaseerd op het gelijknamige en bekroonde boek van Annet Schaap. Het vertelt het sprookjesachtige avontuur over de elfjarige dochter van een vuurtorenwachter in een door piraten en zeemeerminnen bevolkte sprookjeswereld. Een verhaal over moed, vriendschap en over meer kunnen dan je ooit had gedacht.

Het verhaal

Lampje woont met haar vader Augustus in de vuurtoren. Hij stuurt haar elke avond naar boven om het licht aan te steken. Op een onstuimige dag gaat alles mis: de lucifers zijn op, het vuur blijft uit en een groot schip slaat te pletter tegen de rotsen. Lampje wordt uit huis geplaatst en moet gaan werken in het beruchte Zwarte Huis. En daar, dat weet iedereen, woont een monster. Het Zwarte Huis is, op een paar nerveuze personeelsleden na, verlaten. Niemand wil er werken. Lampje heeft geen keus, ze moet zorgen voor het monster dat zit opgesloten in de torenkamer. Tegen alle verwachtingen in, ook haar eigen, raakt Lampje bevriend met het monster. 

Het debuut Lampje van Annet Schaap, uitgegeven door Querido, won verschillende Nederlandse literatuurprijzen, waaronder de Gouden Griffel en de Woutertje Pieterse Prijs. Hiermee werd Lampje meteen een klassieker. Het boek is wereldwijd al in meer dan 25 talen vertaald.

De trailer

Scenario: Mieke de Jong
Regie: Margien Rogaar 
Cast: Lotte Jonker, Manu Gunning, Gijs Naber, Meral Polat, Els Dottermans, Christopher van Duijn, Sanne den Hartogh, Astrid van Eck, Joep van der Geest, Sabri Saad El Hamus, Leny Breederveld, Bert Luppes.  

Lampje is vanaf 6 december te zien op NPO Plus en vanaf maandag 2 tot en met donderdag 5 januari, 19.20 uur op VPRO, NPO Zapp

Headerafbeelding: © VPRO & JulietBron: Persbericht


Reacties op: Bekijk de trailer van 'Lampje', de nieuwe familieserie van VPRO

Gerelateerd

Over

Annet Schaap

Annet Schaap

Met Lampje debuteert Annet Schaap (1965) als schrijver. De succesvolle illustrat...


Gesponsorde boeken