Advertentie

Hebban Newsroom

27
januari 2020
om 12:23

Boekbericht: 'De verduistering' van Karin Fossum

5 reacties

Karin Fossum is onovertroffen in het beschrijven van de menselijke psyche: de kwetsbaarheid, tekortkomingen, woede en haat. In februari verschijnt een nieuwe, ijzingwekkende spannende thriller van de koningin van de Scandinavische crime.

Sylvi en Miele checken in bij een hotel met hun zoontje Elias van vijftien maanden. In eerste instantie lijkt alles koek en ei: het echtpaar ziet er gelukkig uit en de kleine Elias wordt meteen door het voltallige personeel op handen gedragen. Maar dan gebeurt er iets afschuwelijks: Elias valt van het balkon van hun hotelkamer op de zesde verdieping en is op slag dood.

Konrad Sejer krijgt de zaak toegewezen. Het huwelijk van Sylvi en Miele blijkt niet zo gelukkig als werd gedacht en de geheimen die de twee proberen te verbergen, drijven hen steeds verder uit elkaar, tot ze lijnrecht tegenover elkaar staan. Hun verdriet en wanhoop maken de zaak er niet makkelijker op, en hoewel beiden verdacht worden, moet de politie hen laten gaan vanwege gebrek aan bewijs. De dood van het jongetje wordt afgedaan als een ongeluk, maar Konrad Sejer kan de zaak niet van zich afzetten. Hij vermoedt dat er veel meer aan de hand is dan bij het onderzoek boven tafel is gekomen.

Karin Fossum schreef eerder onder andere De fluisteraar (****) en Veenbrand (****). Bekijk hier het dossier dat we eerder over Karin Fossum schreven.          

Karin Fossum

Karin Fossum publiceerde boeken in verschillende genres, maar is vooral bekend van haar serie misdaadverhalen over inspecteur Konrad Sejer. Ze ontving een aantal prestigieuze onderscheidingen, waaronder een L.A. Times Book Prize en The Brage Prize en in 2017 noemde The Riverton Club haar de beste Noorse misdaadschrijver aller tijden. De verduistering is haar eerste boek bij Meulenhoff Boekerij.  

De verduistering van Karin Fossum verschijnt op 6 februari a.s. bij uitgeverij Meulenhoff Boekerij. 

Komt de nieuwe Karin Fossum op jouw Wil ik lezen-boekenplank? Reageer onder dit artikel.      Bron: Hebban.nl

Over de auteur

Hebban Crew

1821 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Boekbericht: 'De verduistering' van Karin Fossum

Gerelateerd

Over

Karin Fossum

Karin Fossum

Karin Fossum, pseudoniem voor Karin Mathisen (1954) is een Noorse schrijfster v...