Advertentie

Hebban Newsroom

15
maart 2020
om 08:05

Boekenweek verlengd tot eind van de maand

De CPNB heeft gisteren bekendgemaakt de Boekenweek tot het eind van de maand te verlengen.

'Bij de CPNB realiseren we ons dat deze Boekenweek voor iedereen een vreemd einde heeft. Het is het streven van de CPNB om, juist nu veel activiteiten niet door kunnen gaan, zoveel mogelijk (potentiële) lezers aan een mooie (lees)ervaring met een boek te helpen. We kunnen ons daarom voorstellen dat boekhandels (en eventueel bibliotheken) de Boekenweek willen verlengen tot eind van de maand. Een aantal boekhandels heeft dit reeds aangekondigd. Concreet betekent dit dat boekhandels Boekenweekgeschenken blijven weggeven en Boekenweekessays blijven verkopen zolang de voorraad strekt. Promotiemateriaal kan desgewenst blijven hangen. Daarnaast bekijken we hoe we het boekenvak kunnen faciliteren en met voornamelijk digitale uitingen een verlenging van de Boekenweek kunnen stimuleren. Dit is natuurlijk afhankelijk van de dagelijks veranderende situatie omtrent het Coronavirus in Nederland en bijbehorende overheidsmaatregelen.

Omdat het sociale en culturele leven nagenoeg tot stilstand is gekomen, wijzen we consumenten sinds donderdag in onze social media-uitingen extra op de mogelijkheid om naar de webwinkel van hun (lokale) boekhandel en/of bibliotheek te gaan. Deze boodschap zullen we vanaf volgende week ook extra kracht bij zetten.' 

Eerder maakte CPNB al bekend dat de NS vrij reizendag met het Boekenweekgeschenk vandaag niet doorgaat en zal worden verplaatst naar later dit jaar. 

Naar het volledige artikel

Bron: Persbericht CPNB


Reacties op: Boekenweek verlengd tot eind van de maand

Gerelateerd