'Chin. Ind. Rest.' wint het Food and Friends Gouden Kookboek 2023
De Food and Friends Gouden Kookboek 2023 vakjuryprijs werd door juryvoorzitter Nadia Zerouali uitgereikt aan Chin. Ind. Rest. Naast de juryprijs kon ook het publiek stemmen op de mooiste kookboeken van het afgelopen jaar. Ruim 30.000 kookboekliefhebbers hebben van zich laten horen.
Er werden in totaal 71 kookboeken ingezonden door uitgeverijen. Een onafhankelijke vakjury stelde een shortlist samen van zes genomineerden voor de vakjuryprijs van het Food and Friends Gouden Kookboek. Vandaag werd Chin. Ind. Rest. van Danny Lee, Ka Fai Lee, Sun Li en Yan Ting Yuen gekroond tot winnaar.
'Het boek is met veel liefde gemaakt en biedt een ontroerend tijdsbeeld, maar ook een essentiële en unieke verzameling recepten.'
Uit het vakjuryrapport:
'Het boek is van grote culturele, gastronomische en historische waarde en behandelt een keuken die tot het hart van het culinaire erfgoed van de Lage Landen behoort.'
Publieksprijs
Ook het publiek kon stemmen op het mooiste kookboek van het afgelopen jaar. Meer dan 30.000 mensen stemden op de 71 kookboekinzendingen. Als overtuigende winnaar kwam Toetjesbijbel van Rutger van den Broek uit de bus. Met meer dan 300 recepten is het boek een naslagwerk voor elke toetjes-smulpaap. Van desserts met fruit in de hoofdrol tot een hoofdstuk vol pudding.
Kookboekenweek
Van 3 tot en met 12 november is het Kookboekenweek, hét moment om jouw nieuwe favoriete kookboeken te ontdekken. Lekker eten brengt immers iedereen samen. Laat je inspireren door de lekkerste recepten en persoonlijk advies in je lokale boekhandel.