Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Newsroom

28
februari 2024
om 12:47

De Bestseller 60: je weet altijd te weinig over je eigen land

Elke week wordt de Bestseller 60 gepubliceerd met daarin de zestig bestverkochte titels van die week. Hieronder vind je de wekelijkse top 5 en een aantal uitgelichte titels. Voor de volledige lijst kijk je op de website van de Bestseller 60.

Top 5 in week 9

1.    Michael Pilarczyk - Design Your Own Life
2.    Anya Niewierra - De Camino
3.    Rutger Vink & Thomas van Grinsven - Het Moppenboek van Rutger, Thomas en Paco
4.    Hanneke de Zoete - De stoute broertjes moppenboek
5.    Jan Brokken - De ontdekking van Holland

Uitgelicht

Je weet altijd te weinig over je eigen land
Rond 1900 was Volendam een bruisende, internationale kunstenaarskolonie. Uit de hele wereld kwamen ze naar Volendam voor het destijds al beroemde Hollandse licht: ruim 1400 schilders, onder wie zo'n 200 vrouwen. Jan Brokken wekt in De ontdekking van Holland een fascinerende onderbelichte geschiedenis tot leven. Het boek komt nieuw De Bestseller 60 binnen deze week op de 5e plaats.

Kies je eigen toekomst 
Michael Pilarczyk schreef Design Your Own Life speciaal voor jongeren, van scholieren tot young professionals. Het boek bevat praktische tips en oefeningen om je eigen koers te bepalen. Het leert jongeren omgaan met angst en stress, het vinden van rust in hun hoofd en geeft hun zelfvertrouwen een boost. Het boek is de hoogste nieuwe binnenkomer in De Bestseller 60 deze week op de koppositie.

Slaapwandelend moorden 
Anna Ogilvy had een mooie toekomst, tot ze vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden doodstak. Sindsdien verkeert ze in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is de laatste hoop van het OM om haar wakker te krijgen en de zaak op te lossen. De thriller Anna O. van Matthew Blake was in februari het Hebban Boek van de Maand en staat deze week nieuw in De Bestseller 60 op de 50e plek.

Leer door andermans ogen kijken 
Er is volgens David Brooks één basisvaardigheid essentieel: het vermogen om anderen goed te kennen en hun het gevoel te geven dat ze worden gezien, gehoord, begrepen en op waarde worden geschat. In De kunst van mensen kennen put Brooks uit de psychologie, neurowetenschap, cultuur, geschiedenis en onderwijs. Het boek komt nieuw De Bestseller 60 binnen deze week op de 27e plaats.

Kampgetuigenis en liefdesverhaal 
Een liefde in Auschwitz van Keren Blankfeld is het waargebeurde verhaal van David Wisnia en Helen Spitzer, die verliefd werden in Auschwitz. Zonder het van elkaar te weten overleefden ze de Tweede Wereldoorlog en zagen elkaar pas zeventig jaar later terug. De indrukwekkende combinatie van kampgetuigenis en liefdesverhaal staat deze week nieuw in De Bestseller 60 en komt binnen op de 30e positie. 

Naar het volledige artikel

Bron: De Bestseller 60


Reacties op: De Bestseller 60: je weet altijd te weinig over je eigen land

Gerelateerd