Advertentie

Hebban Newsroom

22
februari 2021
om 11:47

De shortlist van de Renew the Book - Innovation Award is bekend

Scrollbook, Boek door Puck en Immer maken kans op de RENEW THE BOOK - INNOVATION AWARD van € 50.000 die wordt uitgereikt op 30 maart. De jury heeft deze shortlist vastgesteld uit de longlist van in het totaal 10 inzendingen.

'De jury heeft deze drie inzendingen gekozen uit de longlist van 10 innovaties. De keuze was niet makkelijk, omdat de longlisters allemaal op hun eigen unieke manier een goede vernieuwing brachten. Maar uiteindelijk na lang overleg vonden we deze drie het meest vernieuwend, het meest toekomstgericht, met de meeste potentie en de doelstellingen van Renew the Book het beste invullen.' – Juryvoorzitter Hans Lodders

De shortlist

Immer
Een lees-app die het lezen via telefoons en tablets veel prettiger maakt. Het team van IMMER heeft de app gebaseerd op ervaringen en ontwikkelingen in gaming, machine learning en gedragspsychologie. Innovaties op gebied van vormgeving en interface, interactie en techniek die het digitaal lezen en het deepreading verbeteren.  

Scrollbook
Platform met teasers van boeken in de vorm van trailers om jongeren weer aan het lezen te krijgen. De teaser van het boek wordt uitgelicht d.m.v. een andere vorm van visualisatie en het omzetten van de traditionele lange pagina’s tekst in korte stukken die via automatisch scrollen, net als bij karaoke, de lezer meeneemt in het verhaal. Het zogenaamde enabled reading. Dit maakt het lezen toegankelijker, sluit het meer aan op de belevingswereld van jongeren, en houdt het de lezer uiteindelijk langer betrokken zodat ook het ‘deep reading’ bevorderd wordt. Gevisualiseerde teasers en enabled reading als kern, aansluitend op de belevingswereld van de jeugd en hun quickreading.  

Boek door Puck
Puck de Chatbot helpt lezers met het ontdekken van nieuwe boeken en auteurs. Aan de hand van een goed uitgewerkte chat met de lezer en een innovatief achterliggend algoritme, bouwt het een persoonlijk profiel van de lezer op en matcht het aan de hand van zijn persoonlijkheid, smaak en leesmoment de 5 boeken die het beste passen. Conversational en interactief als kern, ook gericht op de toekomstige ontwikkelingen van de smartspeakers.  

Bekendmaking winnaars

Op 30 maart vindt van 16.00-17.00 uur tijdens een livestream-uitzending vanuit Pakhuis de Zwijger in Amsterdam de bekendmaking plaats van de winnaar. 

Over Renew the Book

RENEW THE BOOK is het innovatie-stimuleringsprogramma van de Groep Algemene Uitgevers (GAU). Na twee eerdere edities, waarin internationale innovatieve start-ups hun nieuwe ideeën, businessmodellen en partnerships voor het Nederlandse boekenvak ontwikkelden en aandroegen, is deze derde editie van RENEW THE BOOK een echte juryprijs: De RENEW THE BOOK - INNOVATION AWARD. Deze Innovation Award beloont het meest vernieuwende, unieke, duurzame, maar ook meest haalbare, valideerbare en schaalbare businessplan voor het boekenvak met € 50.000 waarmee de winnaar het plan kan  doorontwikkelen. Hiermee stimuleert en ondersteunt RENEW THE BOOK bestaande en nieuw ontwikkelde innovaties én motiveert zij het boekenvak en haar partners om deze innovaties te omarmen.Bron: Renew the Book

Over de auteur

Hebban Crew

2118 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De shortlist van de Renew the Book - Innovation Award is bekend