Advertentie

Hebban Newsroom

18
februari 2021
om 17:16

Eus' Boekenclub van 8 tot en met 12 maart op NPO2

9 reacties

Eus' Boekenclub is een vrolijk en energiek programma met Özcan Akyol over de liefde voor de literatuur, gepresenteerd vanuit het Burgerweeshuis in Deventer. Het wordt uitgezonden van 8 tot en met 12 maart tijdens Het voorwoord van de Boekenweek om 19.20 bij de NTR op NPO2.

In een nachtclubachtige setting, mét huisband Lakshmi, staat dagelijks het nieuwste boek van een bekende Nederlandse schrijver centraal. De desbetreffende schrijver – Peter Buwalda, Simone van der Vlugt, Lize Spit, Rutger Bregman en Adriaan van Dis – gaat in de uitzending met een leesclub in gesprek over het boek. Wat vinden de lezers van het boek? Zijn ze omvergeblazen of valt er ook wel een kritische noot?

De leesclub bestaat uit bekenden uit de cultuur, media en sport, van rapper Willie Wartaal tot Maarten van Rossem en van voetballer Bart Vriends tot cabaretier Karin Bloemen. Zij hebben het boek aandachtig gelezen en stellen samen met Eus vragen aan de schrijver.

Ook zie je elke dag een verzamelaar van een bijzondere boekencollectie, een polemiek over een literair thema en een poëzievoordracht van onder andere dichters Bart Moeyaert en Ellen Deckwitz.

In deze coronatijd is er maar één persoon in het publiek: cabaretier Stefano Keizers heeft een Eus’ Boekenclub-seizoenkaart en wordt elke avond hartelijk door Eus ontvangen en uitgezwaaid. 

Tip: in maar liefst twee uitzendingen kom je een Hebban Crew-lid tegen! 

Foto: (c) Dennis BresserBron: Persbericht

Over de auteur

Hebban Crew

2118 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Eus' Boekenclub van 8 tot en met 12 maart op NPO2

Over

Özcan Akyol

Özcan Akyol

Özcan Akyol is schrijver en columnist. Hij publiceert in verschillende tijd...