Hebban Newsroom

16
september 2022
om 10:27

Filmrechten verkocht van 'De Camino' van Anya Niewierra

1 reactie

Hollands Licht, bekend van prijswinnende series zoals Het jaar van Fortuyn en Red Light, heeft de rechten veroverd van het boek De Camino, de bestseller van Anya Niewierra die in juni de Hebban Thrillerprijs 2022 toegekend kreeg.

Producenten Erwin Godschalk en Maarten van Dijk zien met dit prachtige boek een unieke kans een serie te maken waarin liefde, spanning en geschiedenis naadloos en in hoog tempo in elkaar overlopen, in dit geval letterlijk door een cinematografische tocht van hoofdpersoon Lotte op de Camino. 

LEES OOK: Anya Niewierra over het winnen van de Hebban Thrillerprijs 2022: 'Het is niet zomaar een prijs'

Hiervoor hebben zij Gouden Kalf-winnaar Anna van der Heide (Dirty Lines, De Liefhebbers) als regisseur benaderd om samen met haar van De Camino een hoogwaardige, nieuwe Nederlandse serie te produceren, die net als in het boek de grenzen over zal gaan. 

Anya Niewierra is enthousiast over de verfilming van haar literaire thriller:

'Ik heb een deel van de Camino zelf gelopen en was overdonderd door zowel de desolate landschappen als de verbondenheid tussen de pelgrims. Ik ben vooral benieuwd hoe deze vredige sfeer op de Camino gaat werken naast de beelden van de oorlog in Bosnië.'

De Camino vertelt het verhaal van een jonge Limburgse weduwe wier echtgenoot in Frankrijk zelfmoord pleegt tijdens het lopen van de Camino. Een jaar na zijn dood wandelt zij dezelfde route en ontrafelt een duister mysterie over haar man ten tijde van de oorlog in Bosnië. 

Niewierra is een van de succesvolste Nederlandstalige auteurs van het moment. Haar boeken wonnen meerdere prijzen, waaronder twee keer de Hebban Thrillerprijs. Ze is de eerste én enige Nederlandse thrillerschrijver met meer dan 1.000 vijfsterren-recensies op het lezersplatform Hebban. De Camino staat al 15 weken in De Bestseller 60.

LEES OOK: Duizend keer vijf sterren in acht jaar HebbanBron: Persbericht


Reacties op: Filmrechten verkocht van 'De Camino' van Anya Niewierra

Gerelateerd

Over

Anya Niewierra

Anya Niewierra

- Auteur bij Luitingh-Sijthoff: www.niewierra.com ++++ - Algemeen Dir...


Gesponsorde boeken