Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Newsroom

25
mei 2023
om 16:40

Gerrit Barendrecht wint de Hebban Thrillerprijs 2023

9 reacties

In Bibliotheek Neude in Utrecht zijn zojuist de belangrijkste Nederlandse Thrillerprijzen 2023 uitgereikt. De Ripper connectie van Gerrit Barendrecht is de winnaar van de Hebban Thrillerprijs, de belangrijkste lezersjuryprijs voor spannende boeken. De Goeken Prijs, de prijs voor het beste Nederlandstalige korte spannende verhaal wordt later vanavond bekendgemaakt op de Avond van het Spannende Boek in Bibliotheek Neude in Utrecht. De Avond is de aftrap van de Thriller Weken die duren tot en met 18 juni.

De Hebban Thrillerprijs is de belangrijkste lezersjuryprijs voor spannende boeken. Meer dan honderd leden van de Hebban lezerscommunity kozen uit de longlist bestaande uit vijftien oorspronkelijk Nederlandstalige thrillers een shortlist van vijf. Een jury van thrillerspecialisten, bestaande uit boekverkopers, bibliotheekmedewerkers en de redacteuren en recensenten van Hebban, bepaalde de winnaar van de Hebban Thrillerprijs 2023: De Ripper connectie van Gerrit Barendrecht.

'Feit en fictie worden door Gerrit Barendrecht vermengd tot een geheel eigen verhaal. De Ripper connectie ademt sfeer en beschrijft in toegankelijk proza het leven in Amsterdam aan het eind van de negentiende eeuw en geeft interessante inkijkjes in het misdadigersbrein. Een boek dat de bekendste seriemoordenaar aller tijden een nieuw gezicht geeft.' – Vakjury Hebban Thrillerprijs 2023

De andere genomineerden waren De Magdalenacodex van Jeroen Windmeijer en Jacob Slavenburg, Gouden Nevel van Thijs Voortman, Het verkeerde meisje van Angelique Haak en November van Thomas Olde Heuvelt.

De Thriller Weken 

In aanloop naar de zomer staan tijdens de Thriller Weken spannende boeken centraal in de boekhandel en de bibliotheek, onder anderen met de Top 10 die speciaal door boekhandelaren is samengesteld. Bij lezerscommunity Hebban zijn extra interviews met thrillerauteurs te vinden, listmania’s en thrillerleesclubs. Ook biedt Hebban het gratis Thriller Weken e-book aan, met nieuwe korte verhalen van Jeroen Windmeijer, Dana Smit, René Appel, Eva Nagelkerke, gelegenheidsduo Marieke Damen & Jens Vern én van de kersverse winnaar van de Goeken Prijs. De Thriller Weken is de opvolger van de Thriller Tiendaagse en vindt plaats van 26 mei tot en met 18 juni.

Naar de Thriller WekenBron: Hebban.nl

Over de auteur

Hebban Crew

2459 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Gerrit Barendrecht wint de Hebban Thrillerprijs 2023

Gerelateerd

Over

Gerrit Barendrecht

Gerrit Barendrecht

Gerrit Barendrecht is schrijver en televisieregisseur. Hij is schrijver van de...