Advertentie

Hebban Newsroom

09
januari 2020
om 07:11

Hebban introduceert nieuwe thrillerprijs

2 reacties

Vier jaar nadat de laatste Hebban Thriller Award werd uitgereikt komt Hebban met een nieuwe prijs voor (oorspronkelijk) Nederlandstalige misdaadromans: de Hebban Thrillerprijs 2020. De longlist wordt bekendgemaakt bij de start van de Hebban Thriller Tiendaagse in februari.

Hebban Thrillerprijs 2020

Wij beginnen dit jaar met goed nieuws voor auteurs en uitgevers van (oorspronkelijk) Nederlandstalige thrillers. Hebban keert namelijk terug met een prijs voor de beste Nederlandstalige thriller van het jaar. De Hebban Thrillerprijs 2020 is geen publieksprijs maar een lezersjuryprijs – naar voorbeeld van de Hebban Debuutprijs en de Hebban Luisterboek Award – en zal in juni worden uitgereikt.

Wij willen ons hard maken voor een thrillerprijs ter bevordering van de Nederlandstalige misdaadroman die ertoe doet. Het voortbestaan van de Gouden Strop staat onder druk na het wegvallen van Bookspot als sponsor, Vlaamse prijzen als de Diamanten Kogel (gestopt in 2017) en de Hercules Poirot-prijs krijgen vrijwel geen aandacht meer in de media. Zeker niet over de grens.

Naar het volledige artikel

Bron: Hebban.nl

Over de auteur

Hebban Crew

1794 volgers
3 boeken
3 favoriet


Reacties op: Hebban introduceert nieuwe thrillerprijs