Advertentie

Hebban Newsroom

24
juni 2020
om 15:35

Kinderjury bekroont ‘De waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen’ en ‘Het leven van een Loser – Vet koel’

Alle kinderen in Nederland van 6 tot en met 12 jaar mochten tijdens de Stemweek van 11 t/m 17 mei stemmen op hun favoriete boek. Uit al deze stemmen zijn in twee categorieën (6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar) drie boeken genomineerd die kans maakten op de Kinderjury, de Lezersprijs van de Kinderboekenweek. Het boek met de meeste stemmen in de categorie 6 t/m 9 jaar is De waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen van Andy Griffiths en Terry Denton (Lannoo), vertaald door Edward van de Vendel. In de categorie 10 t/m 12 jaar is het boek Vet koel - Het leven van een Loser 13 van Jeff Kinney, vertaald door Hanneke Majoor, het populairst bij kinderen.

Online bekendmaking
Om de winnaars van de Kinderjury dit jaar toch op een leuke en verrassende manier bekend te maken, hoewel er geen evenement mogelijk was, is het Kinderboekenweek Leesteam op pad gegaan! Aimée, Luka en Sofie uit het Kinderboekenweek Leesteam hebben samen met Ridder van Kooten (presentator Kinderen voor Kinderen) de genomineerden verrast. Vanuit de Bibliotheek Utrecht mochten zij via het videoprogramma Zoom de winnaars bekendmaken.

De waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen
De waanzinnige boomhut-serie van Andy Griffiths en Terry Denton is heel erg populair onder kinderen in Nederland. Het boek De waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen heeft de Kinderjury in de categorie 6 t/m 9 jaar gewonnen. Dit boek is het achtste deel van de waanzinnige boomhut-serie. Deel 10 verschijnt in februari 2021. De waanzinnige boomhut van 65 verdiepingen kreeg in 2017 ook al de meeste stemmen van kinderen en in 2018 won De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen. Maar liefst acht titels van de waanzinnige boomhut-serie domineren de Top 100 meest uitgeleende boeken van 2019. De waanzinnige boomhut van 91 verdiepingen staat zelfs op plek 1 in de Top 100 meest uitgeleende boeken van 2019.

Vet koel – Het leven van een Loser 13
Jeff Kinney begon de verhalen van Het leven van een Loser in eerste instantie als online versie, maar door het verzoek van vele enthousiaste fans besloot hij ook een papieren versie uit te brengen. Inmiddels is deze populaire serie niet meer weg te denken uit de wereld van de kinderboeken. In 2015 en in 2018 won Jeff Kinney ook de Kinderjury, de Lezersprijs van de Kinderboekenweek. Inmiddels zijn vier delen van de bekende serie verfilmd en zijn de boeken in meer dan 56 talen vertaald. Afgelopen jaar stonden maar liefst twaalf delen uit de serie in de Top 100 meest uitgeleende boeken. Het laatste deel Totaal gesloopt, verscheen op 3 juni.

De Kinderjury
De Kinderjury is de prijs voor kinderboeken volledig door kinderen zelf bepaald. Alle kinderen in Nederland van 6 t/m 12 jaar vormen samen de Kinderjury en kiezen met elkaar het leukste boek. Zo bepalen zij wie de belangrijkste lezersprijs voor kinderboeken in ontvangst mag nemen. Ieder kind mocht op één boek stemmen tijdens de Stemweek van 11 t/m 17 mei. 

Naar het volledige artikel

Bron: Persbericht

Over de auteur

Hebban Crew

1940 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Kinderjury bekroont ‘De waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen’ en ‘Het leven van een Loser – Vet koel’

Gerelateerd