Advertentie

Hebban Newsroom

07
februari 2020
om 07:01

Koning van Katoren vanaf vandaag voor 2 euro in boekhandel

18 reacties

Vandaag start de landelijke campagne Geef een boek cadeau. Vanaf vandaag is het boek Koning van Katoren van Jan Terlouw voor 2 euro te koop bij deelnemende boekhandels.  

De leesbevorderingscampagne heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Boekhandels en diverse landelijke organisaties bundelen hun krachten om elk jaar een jeugd- en prentenboekklassieker op een toegankelijke manier beschikbaar te maken.  

De nadruk ligt bij deze campagne op ‘geven’. Hiermee hoopt de stichting alle kinderen te bereiken – ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben. Verschillende boekhandels in Nederland hebben een mogelijkheid om boeken te doneren aan een goed doel.  

Koning van Katoren

De 17-jarige Stach droomt er van koning van het land Katoren te worden. De oude koning is zeventien jaar geleden overleden en er is nog steeds geen opvolger gevonden. De zes ministers die het land - tijdelijk - besturen geven Stach zeven opdrachten, als Stach er in slaagt deze te vervullen wordt hij de nieuwe koning van Katoren. Maar zoeken de ministers eigenlijk wel een nieuwe koning?  

Jan Terlouw (1931) werkte jaren als kernfysicus voordat hij in 1970 besloot de politiek in te gaan. Hij was onder meer fractievoorzitter van D66, Minister van Economische Zaken, Commissaris der Koningin in Gelderland en senator van de Eerste Kamer. Tegelijkertijd debuteerde hij als kinderboekenschrijver met Pjotr en Oom Willibrord. Zijn bekendste boeken zijn Koning van Katoren (bekroond met een Gouden Griffel en verfilmd in 2012) en Oorlogswinter (naar de verfilming in 2008 kwamen bijna een miljoen bezoekers).

Naar het volledige artikel

Bron: Geef een boek cadeau

Over de auteur

Hebban Crew

1821 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Koning van Katoren vanaf vandaag voor 2 euro in boekhandel

Gerelateerd

Over

Jan Terlouw

Jan Terlouw

Jan Terlouw (1931) is vooral bekend als politicus en bestuurder, voormalig parti...