Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Newsroom

30
april 2020
om 16:12

Literair tijdschrift De Gids lanceert podcast: Sprekende Letteren

2 reacties

Vanaf vandaag kun je luisteren naar de nieuwe podcast van literair tijdschrift De Gids: Sprekende Letteren. Het doel is om literatuur van Nederlandse bodem te verspreiden nu we voorlopig niet naar evenementen kunnen.

Sprekende Letteren is een podcast waar de redactie van De Gids al langer op broedt, maar nu vervroegt start als speciale thuisblijf-editie. De podcast is voor iedereen, ook niet-Gidsabonnees, gratis te beluisteren. In elke aflevering hoor je een verhaal, essay of poëzie uit De Gids, voorgedragen door de auteur of dichter zelf, vanuit zijn of haar woonkamer, werkkamer of tuinhuis – want ook de schrijvers zitten nu thuis.

Vandaag gaan de eerste afleveringen online:

Aflevering 1: Niña Weijers leest haar essay Een gezicht zijn uit De Gids 2019-5, een themanummer over het geslachtelijke onbehagen. In haar essay pleit ze voor minder sorry zeggen en beter luisteren.
Aflevering 2: Rob van Essen leest zijn verhaal Werelden zonder angst uit De Gids 2019-5. Hij schreef dit verhaal voor een Gidsdossier ter ere van de 300e publicatieverjaardag van een van de eerste Engelstalige romans: Robinson Crusoe van Daniel Defoe.
Aflevering 3: Emy Koopman leest haar verhaal Binnendringen uit De Gids 2020-2. Een kwetsbaar en broeierig verhaal waarin tussen de verschillende personages veel ongezegd blijft.

Hierna volgt wekelijks een nieuwe aflevering. Kijk hier via welke streamingkanalen de podcast te beluisteren is:

Naar het volledige artikel

Bron: Persbericht

Over de auteur

Hebban Crew

2425 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Literair tijdschrift De Gids lanceert podcast: Sprekende Letteren

Gerelateerd

Over

Niña Weijers

Niña Weijers

Niña Weijers (1987) studeerde literatuurwetenschap in Amsterdam en Dublin...

Rob van Essen

Rob van Essen

Rob van Essen (1963) neemt met zijn romans en verhalen een volstrekt unieke plaa...


Gesponsorde boeken