Advertentie

Hebban Newsroom

31
oktober 2019
om 11:13

Prentenboek ‘Eiland’ van Mark Janssen wint Kinderboekwinkelprijs 2019

De kinderboekwinkelprijs gaat dit jaar naar het prentenboek Eiland van Mark Janssen (uitgeverij Lemniscaat). De prijs wordt vrijdag 13 december voor de 22ste keer uitgereikt door de Nederlandse kinderboekwinkels. Na een pauze van 2013 tot 2018 is Janssen de eerste die de prijs weer in ontvangst mag nemen.

De Kinderboekwinkelprijs wordt sinds 1993 uitgereikt aan een boek dat nog niet (genoeg) in de prijzen is gevallen, en volgens de kinderboekwinkels wél een prijs verdient. De jury, bestaande uit eigenaren en medewerkers van de Nederlandse kinderboekwinkels, prijst de ‘explosie van prachtige kleuren en beelden’ in het prentenboek.  

Uit het juryrapport:

‘Iedere bladzijde in dit boek is een kunstwerk op zich, waar je als lezer een beetje in kunt verdwijnen.’    

Eiland vertelt het verhaal van een schipbreuk. Een kind, een man en een hond komen op de eerste bladzijde van het verhaal in een zeer heftige storm terecht. Het eiland blijkt het topje van het schild van een reuzenschildpad te zijn. Als lezer zie je zowel wat er boven als onder het water gebeurt.  

Mark Janssen (1974) studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht. Hij illustreerde meer dan 450 kinderboeken voor verschillende uitgeverijen. Sinds 2016 maakt hij zijn eigen prentenboeken, waaronder Niets gebeurd en Dino’s bestaan niet. In 2020 zal zijn nieuwe prentenboek Raar verschijnen. Met Eiland won Janssen in 2018 de Hebban Jeugdliteratuur Clubprijs.  

We interviewden Mark Janssen eerder over zijn werk als illustrator.  Bron: Persbericht

Over de auteur

Hebban Crew

1674 volgers
3 boeken
3 favoriet


Reacties op: Prentenboek ‘Eiland’ van Mark Janssen wint Kinderboekwinkelprijs 2019

Gerelateerd

Over

Mark Janssen

Mark Janssen

Mark Janssen studeerde aan de Kunstacademie in Maastricht en bouwde na zijn afst...