Hebban Newsroom

20
mei 2022
om 19:00

Shortlist Boekverkoper van het Jaar 2022-2023

De lijnen zijn gesloten en de stemmen zijn geteld! De afgelopen maand kon je stemmen op jouw favoriete boekverkoper. De volgende vijf boekverkopers haalden de meeste stemmen binnen en zijn nog in de race voor de felbegeerde Albert Hogeveenbokaal!

De shortlist

Nu is het aan de vakjury om te beoordelen welke van deze vijf genomineerden de titel Boekverkoper van het Jaar 2022-2023 verdient. De winnaar van de verkiezing mag de AH-bokaal in ontvangst nemen tijdens de Beste Boeken Live op 29 augustus 2022.

De jury bestaat uit Elvin Post (auteur en voorzitter), Sladjana Labović (uitgever bij Podium), Nina Kuin (vertegenwoordiger bij de Bezige Bij), Manda Heddema (boekverkoper bij Boekhandel Jacques Baas en winnaar 2021-2022), Irene Roemer (bestuurslid Stichting Elspeet) en Marieke Lindhout (bestuurslid Stichting Eslpeet).

Over de verkiezing

Jaarlijks organiseert Stichting Elspeet de Boekverkoper van het Jaar-verkiezing, om de enthousiaste, servicegerichte boekhandelaar te belonen voor zijn of haar werk. De winnaar ontvangt de door beeldend kunstenaar Jean Paul Michel ontworpen Albert Hogeveenbokaal, vernoemd naar de illustere boekverkoper.

Naar het volledige artikel

Bron: Persbericht


Reacties op: Shortlist Boekverkoper van het Jaar 2022-2023


Gesponsorde boeken