Sterk verhaal over liefde

059zeebeest 059zeebeest
31 mrt 2024

Een sterk verhaal over liefde zowel voor het geloof , het leven en alles wat daarbij hoort. In de Scandinavische wereld die in de ban van het christelijk geloof met een mengeling van de oude goden is het leven in de 12é eeuw niet echt eenvoudig . Door een speling van het lot wordt de jonge Arn als boetedoening -dankoffer aan een Cintiser klooster geschonken . Daar krijgt hij een spartaanse opvoeding door een ex-tempelridder monnik . In deze hoedanigheid wordt hij terug gestuurd naar de wijde wereld om buiten het geloof ook een wereldse kennis op te doen . Door zijn goede training kan hij zich uit enkele netelige situaties redden die hem stilaan terug brengen naar de status die hem toebehoord als tweede zoon van een landeigenaar . Zijn vroomheid en eenvoudig leven maakt hem een makkelijke prooi voor de geneugten waar de betere behoedden zich aan bezondigen en valt ten prooi aan vleselijke lusten van een dochter die een ontsnappingsmogelijkheid ziet van een leven tussen de kloostermuren . Ook zijn ware liefde ontmoet hij door zijn geloofsopvoeding maar zoals een triologe getaand is deze een zus van de verleidster waardoor met boete doening hun geluk in de weg staat . Laat daarbij een koningskwestie ook voor wat extra pigmenten zorgen waardoor je een mooi verhaal zonder bloedende vechtscene- maar met een eigen invulling kan je veel zien .
Het boek ooit eens in een opwelling gekocht stond jaren in onze bib , helaas heb ik niet direct het vervolg gekocht die nu nog enkel tweede hands te vinden is . Hopelijk is de tempelridder een waardig vervolg en kan ik nog vele uurtjes leesgenot hebben net zoals met dit verhaal .

Meer recensies van 059zeebeest