Niet wat je van Santa Montefiore verwacht
De kracht van Santa Montefiore ligt voor mij in dat ze leuke, makkelijk leesbare boeken schrijft, die toch diepgang hebben. Ze hebben een snufje spiritualiteit en laten de groei zien die een hoofdpersoon doormaakt. Veel andere schrijvers die dit proberen te bereiken, komen uit bij literaire toestanden waar je nauwelijks doorheen komt, terwijl de boeken van Santa Montefiore met dit alles nog steeds voelen als een luchtige roman die je lekker voor je ontspanning leest. 'Onder de italiaanse zon' was echt een fantastisch boek en ik was zeer benieuwd naar de diepte die achter Flappy's air schuil zou gaan.
Helaas is dat waar ik zo van hou bij haar boeken, in dit boek niet te vinden. Het luchtige gevoel is er, de rest niet. Geen groei bij de hoofdpersoon, geen enkel zelfinzicht van de hoofdpersoon en zeker geen diepgang.
Anders dan veel andere lezers heb ik niet zo'n moeite met de terugkerende 'als iemand .... weet/kan dan is het Flappy wel', goed uitgewerkt kan dat best grappig zijn.
Maar helaas blijft er van het boek zonder Santa's 'kracht' in de vorm van bewustzijn en groei, niet veel over.
Een middelmatige chick-lit zonder 'feelgood' gevoel als je het uit hebt.