Echt heel erg jammer van een verhaal met zo'n veelbelovende kern.

4nne 4nne
17 mrt 2023

Het verhaal op zich spreekt me aan, de basis, die heeft er ook voor gezorgd dat ik het boek heb uitgelezen. Ik bleef nieuwsgierig naar de (af)loop. Maar de schrijfwijze is enorm traag. Het komt traag op gang en het loopt traag door. Er zijn wat mij betreft te veel pagina's gewijd aan cirkelende gedachte gangen die er, naast dat het toch al traag voelt, ook nog eens een verward tintje aan geven. Wat het dan wel weer heel realistisch maakt, maar ja. Cirkelende gedachte zijn in je hoofd al vermoeiend, laat staan volledig uitgeschreven. Ook de paar verspringingen naar het verleden zijn voor mij geen toevoeging. De gebeurtenissen waren al duidelijk geworden uit het heden-verhaal, en daarmee voegde de terugsprong alleen maar toe aan de traagheid. Door het boek heen, doordat ik de potentie van het verhaal zag en nieuwsgierig bleef naar de afloop, voelde het voor mij als een boek wat 3 sterren waard is. Maar het einde is net zo traag en er wordt nog een schepje bovenop de verwarde gedachtegangen gedaan. Al met al laat het me niet alleen met een gevoel van telleurstelling achter, maar helaas ook met een enorme opluchting dat boek uit is. Echt heel erg jammer van een verhaal met zo'n veelbelovende kern.

Meer recensies van 4nne