Een meeslepend verhaal!

Adrie Meinsma 05 december 2025
Afgelopen periode las ik samen met de Hebban leesclub het boek Liefs, mama van Iliana Xander.

Wat vond ik ervan?

Laten we beginnen met de cover, want die is in mijn ogen zo ontzettend passend bij het verhaal. De vormgeving, de brief die je erin ziet en dan het bloedspoor. Echt goed gemaakt!

Op de cover staat ook: De internationale thriller sensatie. Maar is dit boek dat ook?

Nou dat het een thriller is staat uiteraard vast. Maar een thriller sensatie? Nee, dat vond ik niet.
In mijn ogen is sensatie toch iets groters. In de leesclub heb ik de woorden: intens, meeslepend en diepgaand gebruikt voor het boek. En dat is ook precies hoe de verhaallijn is. Het neemt je mee in het verhaal van Mackenzie en dat verhaal is vanaf het begin intens. Bij de start van het boek gebeurd er gelijk iets verschrikkelijks en deze gebeurtenis blijft een rode draad vormen door het verhaal. Het boek heeft zeker zijn spannende en meeslepende momenten, maar bleef dat bij mij niet altijd vast houden. Dit is ook niet erg, maar ik vond het wel jammer. Soms zat ik er helemaal lekker in en dan zakte het weer weg. Iliana haar schrijfstijl is erg fijn en dat het verhaal zich afwisselt met de brieven zorgt ervoor dat het verhaal ook verfrissend blijft. Iliana Xander heeft een verhaal neergezet die ik niet had willen missen en zeker zou aanraden aan een ander.

Dit verhaal krijgt van mij 3,5 ster, maar omdat Hebban dat niet mogelijk maakt maak ik er hier 4 sterren van!

Meer recensies van Adrie Meinsma