Advertentie

Waaaah dit is mijn eerste uitgelezen boek van 2021. Geweldig.

Ik vond het nogal moeilijk om erin te komen. Want ik lees nooit historische romans, het ligt zeker niet aan Matteo Strukul. Hij hervertelt het verhaal van de geweldige, Italiaanse familie de Medici. Deze familie reageerde maar liefst 300 jaar, vanaf de 15e eeuw tot de 18e eeuw. Ik ‘kende’ ze al vanuit de Reign, waarin je Catarina de Medici ziet. Maar nu ook nog andere familieleden in deze boekenserie.

Cosimo de Medici wordt dagelijks blootgesteld aan verraad, gevaar en smerige spelletjes. Samen met zijn broer, Lorenzo, probeert hij zich staande te houden in deze harde wereld. En dat lukt hem. Maar met veel tegenslagen wordt zijn leven toch pittig moeilijk gemaakt. Er zijn heel wat mensen die samenzweren tegen de Medici’s.

Waan je in de Italiaanse, middeleeuwse wereld door dit boek te lezen. Matteo Strukul neemt je mee met de Medici’s. Spanning, verraad, liefde... hét kan allemaal.

“Niets in het leven is belangrijker dan familie, het is de bakermat van liefde, een bron van onuitsprekelijk genoegen en vreugde” - Matteo Strukul, uit de Medici.Reacties op: Geweldig boek!

112
De Medici - Matteo Strukul
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners