Thuiskomst, een zoektocht naar verbondenheid en een thuis
Thuiskomst is een feelgood roman van Reina Crispijn. Het is het derde deel van de serie over het fictieve eiland Trellingerland.
De schrijfster neemt je mee met Nadja die na het overlijden van haar vader aan de hand van een serie brieven op zoek gaat naar haar familie. Deze zoektocht laat haar belanden op het eiland Trellingerland, waar ze een nieuw thuis vindt. Het verhaal is eenvoudig geschreven, de gevoelens en herinneringen van Nadja leiden je chronologisch door het verhaal. Reina Crispijn schrijft heel beeldend, het is niet moeilijk om je de warme sfeer van de herberg van Klaas en Hetty voor te stellen.
Een aantal belevenissen zijn niet heel realistisch. Hoe snel ze een huis vindt en een baan, dat duurt in werkelijkheid helaas wat langer. Maar het is dan ook een fictief eiland en daar kan natuurlijk alles.
De cover van het boek toont huisjes in een duinlandschap. Dat gaf mij in eerste instantie geen thuiskomstgvoel. Toch blijkt dat dit de plek is waar Nadja haar thuis (en liefde) vindt.
Jammer dat het boek niet verder inging op de brieven en de geschiedenis van de moeder van Nadja. De brieven spelen aan het begin een belangrijke rol en ik had gehoopt hier meer over te lezen.