Advertentie

Dit boek leest heerlijk vlot weg, ik denk dat ik er nog geen 5 uur over heb gedaan. Dit kan geheel in je straatje zijn of niet, maar het zegt wel wat over de prettige schrijfstijl van Astrid. Vloeiend, harmonisch, pakkend.

Waarom dan toch maar 3 sterren?
Tja, dat komt voort uit de, voor mij, voorspelbaarheid van het boek. Na het lezen van het proloog dacht ik meteen "oh, zo'n verhaal..." en inderdaad. Misschien komt dit omdat ik een fervent detectivefan ben en daardoor plots snel(ler) doorzie, of misschien omdat het mysterie niet diep genoeg verborgen ligt... ik weet het niet.
Desalniettemin was dit voor mij jammer. Geen plottwist aan het einde, geen ontknoping waaarvan ik dacht "waaaaaat?!".
De situatie van de academie en het geheim ervan zijn absoluut een meerwaarde en kreeg ik pas later door, al kon dit voor mijn gevoel sterker worden neergezet. Vooral omdat ik in 5 uur klaar was, had voor mij dit nog wel een pagina of 20 a 50 extra mogen kosten als het verdieping had kunnen brengen, meer intrige.

Ondanks het gemis aan wendingen die mij verrasten, heb ik het wel met plezier gelezen. Vooral de opzet vond ik zeer prettig. Het verhaal vanuit drie totaal verschillende personage en dus perspectieven meekrijgen geeft een mooi rond beeld en de kracht van Astrid, de diepte van haar personages, komt hierdoor des te meer tot haar recht.

Reacties op: In 1 dag uit

24
De Academie - Astrid Boonstoppel
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners