Topboek, veel te snel uit...

Amie 09 juni 2024
Ik mocht voor LS Sterrenclub het boek ’de nomade’ van Anya Niewierra lezen, wat ik met veel plezier gelezen heb. Ik las van deze schrijfster al enkele boeken, en opnieuw stond ik verbaasd over haar professionalisme.

Het verhaal gaat dit keer over hoofdpersonage Olga, journaliste die via haar dementerende vader, verschillende signalen en flarden uit hun verleden opvangt, die ze niet kan plaatsen. Dat doet haar besluiten op zoek te gaan naar haar roots.

Deze zoektocht wordt gedetailleerd beschreven waarbij een spanning gestaag wordt opgebouwd. Regelmatig komen er herkenbare gebeurtenissen uit de hedendaagse actualiteit in voor, waardoor de fictie heel reeel lijkt te worden.

Je komt zo - als lezer- helemaal in het verhaal terecht en is er verlies van uur en tijd.

Wat dit boek ook zo verdomd aantrekkelijk maakt is dat door het hele verhaal, als een rode draad, een totaal verschillend bijna tweede boekverhaal, met de regelmaat van de klok terugkomt. Vreemd, maar bijzonder spannend ook.

Uiteindelijk lopen de twee verhalen dan toch samen in een plot om ”U” tegen te zeggen.

Vijf sterren voor dit boek. Spijt dat het uit is.

Meer recensies van Amie