prachtig verhaal over oude wereld in Brittannië

AndreaWillems AndreaWillems
12 mrt 2021

Dochter van Albion, geschreven door Ilka Tampke, is het eerste deel van een triologe dat zich afspeelt in het Brittannië van de eerste eeuw na Christus.

Het is de tijd van de oude stammen en de periode waarin de Romeinen hun oog hebben laten vallen op Brittannië.
In deze periode maken we kennis met Ailia. Ze is te vondeling gelegd en daardoor heeft ze geen Stamziel.
Ze wordt opgevoed door Kookvuurmoeder, en tot op zekere hoogte getolereerd door de stam.
Maar omdat ze geen Stamziel heeft, mag ze geen kennis opdoen over de Wetten van haar stam en leren van de Moeders. Nieuwsgierig als ze is, komt ze toch in aanraking met de Moeders, het Geestreizen en de rituelen.

Het boek laat de ontwikkeling zien van Ailia van een klein meisje, dat opgroeit en kennis ontwikkeld over haar stam en de Moeders. Maar ook een meisje dat twijfelt aan haar lot, aangezien ze geen Stamziel heeft.

Het laat ook zien het conflict van een stam die moet kiezen tussen overgeven aan de Romeinen, maar leven zonder de oude rituelen. Of strijden voor het behoud van de oude kennis, tegen een vijand die niet is te verslaan.

Het boek is geschreven in een makkelijke en moderne schrijfstijl.
Ondanks dat neemt het boek je mee in de oude tijden van Brittannië.

Liefhebbers van boeken van Juliet Marillier en Marion Zimmer Bradley zullen zich thuis voelen in deze wereld.

Meer recensies van AndreaWillems