Spannend tot het laatst!

anitajansen68 23 juli 2025
Ik las De huisarts op mijn vakantie, en had lekker de tijd om achter elkaar door te lezen. Ik vloog er dan ook doorheen en kon het moeilijk wegleggen.

De huisarts gaat over Inez die met haar zoontje Otis verhuist naar een dorp in Zeeland waar ze de huisartsenpraktijk overneemt van de huisarts die met pensioen gaat (dokter Brouwer). Brouwer was erg geliefd in het dorp en Inez is nog volop bezig met een band opbouwen met haar patiƫnten als er dorpsbewoners onder verdachte omstandigheden overlijden. Natuurlijk wil ze weten wat er aan de hand is, maar als er naar haar gewezen wordt en de dreiging persoonlijk lijkt te worden, moet ze zich afvragen of het wel zo slim was om naar Zeeland te komen.

Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende perspectieven en het zijn korte hoofdstukken. Een fijne schrijfstijl die niet ingewikkeld is, en makkelijk en lekker leest. De personages zijn goed uitgewerkt en zeker in Inez heb ik me erg ingeleefd.
Ik had een idee waar het verhaal naartoe zou gaan en heb meerdere personages verdacht, maar ik bleek het toch mis te hebben. Ik kan niet precies zeggen waardoor ik het mis had, want dan ga ik spoilers weggeven.
De onderhuidse spanning in het dorp had mij snel helemaal te pakken. En heel fijn als dan uiteindelijk alle puzzelstukjes op hun plek vallen.

Ik vond het een erg geslaagde thriller en kan het zeker aanraden aan liefhebbers van thrillers van eigen bodem. Vijf sterren heb ik het gegeven.

Meer recensies van anitajansen68