Van het begin van Ajax tot en met het voetbalseizoen 2019-2020

Anneke Visser Anneke Visser
15 mrt 2022

Bij het zien van de mooie cover van Ajax Amsterdam van Sam van Clemen zullen er maar weinig mensen zijn die geen vermoeden hebben waar het boek over zal gaan. Ook als je geen voetbalfan bent weet je meteen, zonder naar de titel te kijken, waar het boek over zal gaan. De titel spreekt dan ook voor zichzelf. De foto's in het boek maken het boek compleet. Het is alleen jammer dat men bij veel foto's niet de foto's in een kleiner formaat heeft geplaatst. Nu missen veel voetballers een deel van hun hoofd, en sommige zelfs hun hele hoofd, op diverse foto's. Ook is het jammer dat de foto van 20 mei 1971 twee keer in het boek staat. Men had voor een van de twee beter een andere foto uit diezelfde wedstrijd kunnen kiezen.
Ajax Amsterdam van Sam van Clemen gaat over, zoals de titel al aangeeft, voetbalclub Ajax uit onze hoofdstad. Het boek geeft de geschiedenis van Ajax weer. Je komt te weten over het begin van Ajax, de vele wedstrijden die ze gespeeld hebben, welke spelers de landstitel hebben gehaald, de hoogte- en dieptepunten, de vele spelers en andere mensen die belangrijk waren en zijn voor Ajax en de clubstadions.

Lees verder op https://www.boekenblog-van-ann.nl/blog/2776123_ajax-amsterdam-sam-van-clemen .

Meer recensies van Anneke Visser