Advertentie

AJAX Amsterdam

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
AFC Ajax is een begrip in het Nederlandse en Europese voetbal. Iedereen kent de club, ze heeft supporters over het hele land. Ze won tot nog toe 34 landstitels, negentien KNVB-Bekers en zes Europese Bekers. En ze leverde tal van spelers af van vaak internationale klasse. De Johan Cruijff ArenA is doorheen de jaren uitgebouwd tot een voetbaltempel waar het aangenaam vertoeven is. Voorgangers De Meer en het Olympisch Stadion zijn eveneens legendarische voetbaltempels.

Nu in 2020 de club al meer dan 120 jaar bestaat, brengt dit boek een up-to-date overzicht van die rijke geschiedenis in negen chronologische delen. Aan de belangrijkste spelers en bestuursleden zijn aparte kaderteksten gewijd. In bijlage zijn overzichten opgenomen van het palmares van de club en de individuele spelers, de eindstanden in de competitie, de Ajacieden in Oranje, de Europese wedstrijden, de voorzitters en de trainers.

Zo wordt een belangrijk stuk Nederlandse en Europese voetbalgeschiedenis in kaart gebracht.
+


Genre
Lifestyle & Vrije tijd
Sport en spel algemeen
Aantal pagina’s
354
Uitgeverij
Uitgeverij Aspekt B.V.
Eerste editie
30 oktober 2020
Laatste editie
30 oktober 2020
ISBN
9789464240016


Boekinformatie wijzigen

Advertentie


Reacties op: AJAX Amsterdam

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.