Advertentie

Bij het zien van de schitterende cover, die mooier is dan de cover in de originele taal, van De Zusterklokken van Lars Mytting krijg je het idee dat je een soort sprookje, een volksverhaal of een legende gaat lezen. Je wilt weten wat voor verhaal of verhalen erachter dit gebouw schuil gaan. De titel maakt nieuwsgierig. Aan het eind van het boek vertelt de auteur hoe hij aan het verhaal is gekomen, waar het verhaal op is gebasseerd.
Meteen vanaf het begin wordt je meegesleept in een bijzondere familiegeschiedenis. Het begint met het verhaal over een siamese tweeling die heel bijzonder was en waarop vele mensen gesteld waren. Helaas komen ze op een gegeven moment te overlijden en uit verdriet doet hun vader iets heel bijzonders, wat financieel gezien ten nadele komt voor de generaties na hen. Of het dat waard was, daar verschillen de meningen in de familie over, maar het geschenk aan de kerk blijkt in ieder geval heel bijzonder en beschermend te zijn dankzij hun bovennatuurlijke krachten.
Een aantal eeuwen later is er een verre nazaat die veel om het verhaal van haar verre voorvader en zijn geschenk geeft en het ook waard vindt dat het is gegeven aan de kerk ondanks dat ze het niet makkelijk heeft.

Lees verder op https://surfingann.blogspot.com/2019/05/de-zusterklokken-lars-mytting.html .

Reacties op: Het bijzondere verhaal van de Zusterklokken

128
De zusterklokken - Lars Mytting
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker