Advertentie

Bij het zien van de schitterende cover van In en naast de Canon van Piet Kralt krijg je het idee dat het boek zal gaan over een historische plaats. De titel maakt nieuwsgierig. De subtitel geeft precies weer waar het boek over zal gaan.
In In en naast de Canon van Piet Kralt begint de auteur bijna elk hoofdstuk met een herinnering uit het verleden of met een overpeinzing. Het zijn aanlopen naar datgene waar de hoofdstukken over gaan. De hoofdstukken kan je los lezen, je hoeft ze niet op volgorde te lezen. Soms wordt er wel verwezen naar een ander hoofdstuk, maar doordat het ergens ook weer een losstaand hoofdstuk is, is het niet zo dat je echt iets mist. Doordat er nogal wat namen, voorwerpen en gebeurtenissen genoemd worden, is het misschien wel verstandig om een gelezen hoofdstuk te laten bezinken alvorens je aan een volgend hoofdstuk begint.
Het zijn interessante, boeiende hoofdstukken om te lezen. Je gaat anders naar bepaalde onderwerpen en gebeurternissen kijken, het kan zijn dat je jouw mening (deels) veranderd erover doordat je het van een andere kant hebt gelezen dan wat je al wist. Het is alleen jammer dat voor diegenen die geen Engels spreken, de Engelstalige stukjes niet zijn vertaald.

Lees verder op https://surfingann.blogspot.com/2020/05/in-en-naast-de-canon-piet-kralt.html .

Reacties op: Wat komt in de canon en wat niet?

1
In en naast de canon hc - Piet Kralt
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners