Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Zal de waarheid boven tafel komen?

Anneke 20 maart 2022
Bij het zien van de mooie cover van Proditor van Guido Strobbe wil je weten waar het gebouw staat en wat het verhaal van het gebouw is. De keus voor het gebouw wordt al heel snel duidelijk in het verhaal. De titel maakt nieuwsgierig. Je wilt weten wat de titel betekent en gaat daar eerst op Googelen. Het is een titel die heel erg goed gekozen is, want daar draait het verhaal om.
Proditor van Guido Strobbe speelt zich zowel in het verleden, in 1944, als in het heden, 2017, af. Firmin is een gevechtspiloot die in 1944 terugkeert vanuit Engeland naar zijn geboorteplek Sint-Denijs-Westrem. Eindelijk kan hij zijn geliefde weer zijn armen sluiten, maar het loopt totaal anders. Er is de jaren dat hij weg was veel veranderd. Mensen zijn plotsklaps verdwenen, er heerst een andere mentaliteit en men wil niet dat een ander teveel te weten komt van dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. Veel mensen gaan heel erg ver om hun doel te bereiken. De vraag is of het ze ook lukt om hun doel te bereiken.
In 2017 krijgt Luca van zijn opa, de jongste broer van Firmin, een bijzondere nalatenschap. Hij wil dat Luca achterhaalt wat er eind 1944 is gebeurd en hoe het een en ander precies zit.

Lees verder op https://surfingann.blogspot.com/2022/03/proditor-guido-strobbe.html .

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Anneke

Gesponsord

De nieuwe, betoverende roman van Cristina Caboni! In Het honingpad vindt Alice zichzelf tijdens de zoektocht naar haar familiegeschiedenis.

De Hebban Debuutprijs 2023 is gewonnen door Forugh Karimi met haar debuutroman De moeders van Mahipar. Een wrang, maar vooral heel liefdevol verhaal over de band tussen moeder en zoon.

Als allereerste Hebban Boek van de Maand is de weergaloze roman Alles wat had kunnen zijn van de Nigeriaanse schrijfster Ayọ̀bámi Adébáyọ̀ gekozen door het Hebban Panel. Laat dit boek je uitdagen.