Bij het zien van de mooie cover van Proditor van Guido Strobbe wil je weten waar het gebouw staat en wat het verhaal van het gebouw is. De keus voor het gebouw wordt al heel snel duidelijk in het verhaal. De titel maakt nieuwsgierig. Je wilt weten wat de titel betekent en gaat daar eerst op Googelen. Het is een titel die heel erg goed gekozen is, want daar draait het verhaal om.
Proditor van Guido Strobbe speelt zich zowel in het verleden, in 1944, als in het heden, 2017, af. Firmin is een gevechtspiloot die in 1944 terugkeert vanuit Engeland naar zijn geboorteplek Sint-Denijs-Westrem. Eindelijk kan hij zijn geliefde weer zijn armen sluiten, maar het loopt totaal anders. Er is de jaren dat hij weg was veel veranderd. Mensen zijn plotsklaps verdwenen, er heerst een andere mentaliteit en men wil niet dat een ander teveel te weten komt van dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. Veel mensen gaan heel erg ver om hun doel te bereiken. De vraag is of het ze ook lukt om hun doel te bereiken.
In 2017 krijgt Luca van zijn opa, de jongste broer van Firmin, een bijzondere nalatenschap. Hij wil dat Luca achterhaalt wat er eind 1944 is gebeurd en hoe het een en ander precies zit.

Lees verder op https://surfingann.blogspot.com/2022/03/proditor-guido-strobbe.html .

Reacties op: Zal de waarheid boven tafel komen?

3
Proditor - Guido Strobbe
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken