Wat voor land wordt ons land?

Anneke Visser 26 juli 2025
Bij het zien van de schitterende cover van Nederland in 2050 van Henny Schram vraag je je af welke toekomstige futuristisch eiland het eiland op de cover voor moet stellen. Het is dat de titel van het boek het verraad, anders had je Nederland er niet in gezien. Toch is het een indrukwekkend beeld van hoe Nederland er over vijfentwintig jaar uit kan zien, ook al zal dat niet zo extreem zijn.
De titel maakt je nieuwsgierig naar het boek. Je gaat er (onbewust) door fantaseren en vraagt je af hoe Nederland er in dat jaar uit zal zien in jouw ogen.
De subtitel geeft, net als de titel overigens, goed aan wat je van dit boek kunt verwachten. Misschien dat er nog een vraag bij had gekund: 'Of geen van drieën?' Dat kan namelijk ook een optie zijn, maar daar gaat de auteur van dit boek niet van uit. Over vijfentwintig jaar zullen we het in ieder geval weten.
In Nederland in 2050 neemt Henny Schram een blik in de toekomst, een blik over hoe Nederland over vijfentwintig jaar in zijn ogen eruit zal zien. Hij komt met zowel warme als koude extremen, als het over klimaat gaat, aan en wat we volgens hem nu al moeten en kunnen doen om erop voorbereid te zijn en om de klimaatdoelen te halen.

Lees verder op https://surfingann.blogspot.com/2025/07/nederland-in-2050-henny-schram.html .

Meer recensies van Anneke Visser