Advertentie

Luca Wolf en Emma Reich zijn beide dertien jaar. Zij fietsen samen door de bloembollenvelden van Noordwijk naar school. Ineens zien de tieners in een van de velden een achttiende-eeuws schip liggen. Samen besluiten ze een kijkje te gaan nemen. Als ze op het schip lopen besluit Emma om via het luik naar binnen te gaan, maar zij komt niet meer terug. Na Emma gaan er in totaal nog tien mensen door het luik en ook zij zijn verdwenen. Daarom wordt de geheime dienst opgeroepen om de zaak te onderzoeken en uit de publiciteit te houden. Echter blijkt al snel dat niets is wat het lijkt.
Het boek is met een eigentijdse vaart geschreven. Daarnaast zitten er door het verhaal goede verwijzingen naar het heden en het verleden. Deze afwisselingen zetten het boek goed in beweging en de bovennatuurlijke elementen maken het verhaal nog spannender.
Voor wie Hex heeft gelezen is dit zeker een goede opvolger. Als je Hex niet gelezen hebt is het nog steeds een hele goede aanrader want Orakel is een opzichzelfstaand boek dat je meetrekt in een interessante wonderlijk wereld.

Reacties op: Een fantastisch avonturenboek met horror elementen

141
Orakel - Thomas Olde Heuvelt
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners