Advertentie
    Annemieke de Jong Hebban Recensent

Schrijver en illustrator Petr Horácek kreeg in Nederland grote bekendheid toen zijn prentenboek Kleine Muis zoekt een huis dat in 2008 centraal stond tijdens de Nationale Voorleesdagen. Nu is het boek Dieren Tellen (flapjesboek) van Horácek verschenen bij uitgeverij Lemniscaat, nadat het eerder (in 2012) ook al bij De Vier Windstreken was verschenen als pop-up boek.

De kleurrijke en natuurlijke dierenillustraties in Dieren Tellen, passen geheel bij Horácek zijn tekenstijl en is daarmee herkenbaar voor lezers van zijn boeken. Het boek is simpel ingedeeld met dieren en een dierlijk getal achter het flapje. Zo kun je met je kind eerst gaan tellen, voor je kind het getal ziet staan. Hierdoor is het uitermate geschikt om samen met je kind te oefenen met tellen.

Dankzij de vrolijke kleurstelling in combinatie met de witte achtergrond is het boek al vanaf een jonge leeftijd erg aantrekkelijk en daarom ook leuk om met jongere kinderen (baby/peuter) te bekijken. Al is de dikte van het papier (iets dikker dan gemiddeld) zeker niet voor alle baby's en peuters geschikt (behalve dan wanneer je kiest voor samen tellen en lezen).

Een prachtige uitvoering van een simpel telboek, dat er uit springt door de kleurrijke afbeeldingen en de deerlijke twist aan de cijfers.

Reacties op: Kleurrijk tellen voor kleine kinderen

1
Dieren tellen - Petr Horá?ek
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker