Wie stout is...

Annemieke de Jong 04 december 2025
Pieter Koolwijk als schrijver is met boeken zoals Gozert en Een rugzak vol al lang niet mee weg te denken uit ons kinderboekenlandschap. Echter slaat hij met Wie stout is... voor mij een nieuwe route in. Hij brengt een avontuur wat je (ook als volwassene) gewoonweg niet wil missen!

Mo weet hoe het zit met die Sinterklaas... Toch geniet hij enorm van dit kinderfeest samen met zijn moeder en zijn vriendin Amara. Alleen wanneer ze de maandag na de intocht op school komen blijkt hun klasgenoot Wout vermist. Wout is geen aardige jongen en hij doet vaak niet leuke dingen. Wanneer na Wout ook andere kinderen een voor een verdwijnen drukt dit zijn stempel op het leuke feest dat Sinterklaas zou moeten zijn!

Ondertussen heeft Mo een nieuwe buurman gekregen. Schoorsteenveger Pjotr geeft Mo vanaf de eerste kennismaking de kriebels, zou hij er achter zitten? Is hij de gene die de kinderen ontvoerd? Of valt er iets anders te ontdekken tijdens dit Sinterklaasfeest?

Wie stout is... is een boek waarin je wordt mee gezogen. Als je begint met lezen, dan wil je gewoon niet meer stoppen. Een vlot verhaal met alle elementen van een goed boek door de grappige en spannende elementen.

De illustraties van Linde Faas maken dit boek meer dan af. Met haar geheel eigen stijl zorgen haar illustraties ervoor dat het boek nog krachtiger is!

Een heerlijk spannend boek over Sinterklaas voor grote kinderen... Want tja hoe zit dat nou echt met dat Sinterklaasfeest?

Meer recensies van Annemieke de Jong

Claire’s nieuwe leven wankelt wanneer haar verleden zich opnieuw aandient, en de zoektocht naar haar verdwenen zusje onthult een waarheid die gevaarlijker is dan elke leugen. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.