Advertentie
    Annemieke de Jong Hebban Recensent

Wie kinderen heeft kan er niet omheen, lama's zijn enorm populair bij kinderen. Ze zijn gewoonweg HOT! En nu is er dan een prachtig vrolijk kartonboekje voor de kleinste lama-fans geschreven door Anna Taube, met illustraties van Eefje Kuijl.

De schattigheid van de oh zo 'boos' kijkende lama straalt je tegemoet, bij het zien van de kaft van dit boekje. Het is knap hoe Kuijl er in geslaagd is de knuffeligheid van de populaire lama's, de emoties van de lama's en de verschillende lama-karakters weer te geven. Illustraties die door hun kleur - tegen de witte achtergrond - heel duidelijk zijn voor jonge lezers en bovendien een bepaalde mate van humor bevatten.

Het boek gaat over Dana - de drama lama - en is een boek waarin de emotie boos centraal staat - maar daarnaast laat het ook zien hoe boosheid om kan slaan tot vrolijkheid. De kleine lama Dana heeft geen zin in haren kammen, in het eten van oma en het lopen met papa. Ze moppert er behoorlijk op los en dit zorgt voor behoorlijk wat drama. Maar dan gebeurt er iets waardoor Dana haar slechte humeur plots verandert.

Het verhaal bestaat uit korte zinnen op rijm, wat het aantrekkelijk maakt (zeker in combinatie met de illustraties) voor jonge lezers. Een absolute aanrader voor kleine lama-fans!

Reacties op: Lama's zijn hot!

1
Een groot drama met Kleine Lama - Anna Taube
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker