Advertentie
    Annemieke de Jong Hebban Recensent

Guido van Genechten kreeg als schrijver en illustrator grote bekendheid dankzij zijn hartverwarmende prentenboeken over het speciale konijntje Rikki. Maar hij heeft veel meer boeken op zijn naam staan en ook series over andere personages die minstens net zo leuk zijn!

In 2005 liet Van Genechten ons kennis maken met een klein wit visje, dat daarna nog vele avonturen zou beleven. Inmiddels zijn er ruim tien boekjes (voor kinderen in de leeftijd van ca. 2,5 jaar) over het witte visje verschenen, niet alleen als prentenboek - maar ook in andere vormen zodat ook de allerkleinste lezers van het personage en de boeken kunnen genieten.

Onlangs verscheen het nieuwste avontuur van het kleine witte visje. In Klein wit visje diep in de zee gaat het visje op onderzoek uit, omdat hij graag wil weten hoe diep de zee is. In zijn zoektocht komt hij allerlei dieren tegen zoals een schildpad en zeesterren. Ondanks hun waarschuwingen blijft het visje afdalen tot hij helemaal onderaan is, maar daar is het wel erg donker!

Het prentenboek is heerlijk kleurrijk en door de grote kleurcontrasten erg aantrekkelijk, ook al voor jongere kinderen. De hoeveelheden tekst zijn goed afgestemd op jonge kinderen, waardoor ze het verhaal goed kunnen volgen. Bovendien komen er verschillende thema’s aanbod, waaronder het thema zee of waterdieren, avontuur, ontdekken, angst en durven. Wie genoten heeft van het kleine witte visje in de eerdere boeken, mag dit laatste avontuur absoluut niet missen. En als je het kleine visje nog niet hebt leren kennen, ga het dan snel ontmoeten in dit nieuwe avontuur! De boeken zijn namelijk uitstekend los te lezen.

Reacties op: Zomaar op avontuur, je moet het maar durven!

1
Klein wit visje diep in de zee - Guido Van Genechten
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 14,95
E-book prijsvergelijker