Advertentie

De jongen onder water draait om Timon. Hij is 9 jaar en zit in groep 5. Timon heeft geen vader en woont alleen met zijn moeder. Zij is heel creatief en werkt in het museum. Alleen er is iets wat zij nooit doet. Waarom toch?

Een gebeurtenis laat de wereld van Timon even stil staan. De klas heeft zwemles. Eigenlijk kan hij niet zwemmen, maar met Billy Lee houdt hij een wedstrijd. Timon springt in het water, doet wat hij kan, maar zakt naar beneden. Snel wordt hij omhoog getrokken, alleen zijn broekje komt niet mee. De schaamte is groot, als hij dus voor zijn klasgenootjes staat. Veronica vindt hem niet raar. Gelukkig.

Timon is in dit boek de alwetende verteller, hij neemt de lezer mee naar de jeugdjaren. Wat er allemaal gebeurde in zijn 9e levensjaar. Dat is heel wat. Timon vertelt op een leuke, spannende en humorvolle wijze zijn avonturen.

Timon is een soort underdog gedurende het verhaal. Maar komt als echte held het verhaal weer uit. Wat lijkt op een reeks hilarische gebeurtenissen, mondt uit in een heel serieuze situatie met een trieste ondertoon. Gelukkig heeft Adam Baron het heel luchtig gehouden. Dat is het mooie aan dit verhaal met Timon!

Conclusie

De jongen onder water leest heel prettig. Dat komt door Timon die zijn verhaal vertelt aan de lezers. Wat eerst lijkt op een grote sneeuwbal aan lollige momenten met wat botte volwassenen, verandert toch in een wat serieuzer gedeelte. Ieder raakt dan meer betrokken. Dat is mooi. Er zit veel in het verhaal gestoken, zoals verdriet, gemis, pesten, maar ook familiegevoel en betrokkenheid/ omzien naar elkaar.

Waardering 4 sterren!
De jongen onder water is meer dan grappen maken en lollig zijn, een mooi boek voor groot en klein.

Hartelijke groeten, Annette Overvoorde
Birdy's Boeken, https://birdyskids.blogspot.com/2020/03/adam-baron-de-jongen-onder-water.html

Reacties op: De jongen onder water is meer dan grappen maken en lollig zijn, een mooi boek voor groot en klein.

45
De jongen onder water - Adam Baron
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker