Meeslepend, krachtig en zeer verrassend!
Julienne Brouwers volg ik al vanaf haar eerste boekenkind. Een nieuwe auteur in boekenland, met een zeer groot talent voor schrijven. Ze heeft een eigen stijl en daar houd ik erg zo van.
Vandaar dat ik met veel liefde deelneem aan deze blogtour voor " Gouden kooi". Een spannend verhaal dat zich afspeelt in Wassenaar, met zijn mooie villa's, rijkdom en high society. Er is nooit iets aan de hand, problemen worden snel opgelost of afgewimpeld. Of tenslotte...in de doofpot gestopt. Schone schijn.
In Gouden Kooi krijgt forensisch rechercheur Amber de Witt te maken met een zelfmoord. Samen met John van Heeswijk gaan zij een onderzoek in, die makkelijk lijkt...maar dit zeker niet is. Er is iets vreselijks gebeurt in huize Van Zanten. Daar wonen Laurien en Boudewijn met hun drie kids, gelegen in Wassenaar. De woning is royaal en zeer luxueus. Alleen na het vreselijke voorval is niets meer hetzelfde. Amber doet een opmerkelijke vondst: een zegelring met een familiewapen erop afgebeeld.
Au pairs in hogere kringen
In deze vierde thriller van Julienne Brouwers gaan we (opnieuw) als lezer mee met speurneus Amber. Haar vondsten doen wat deuren openen, die eigenlijk potdicht zitten. Deze verhaallijn is geschreven in de 3e persoon. Er is nog een verhaallijn, namelijk die van Laurien van Zanten. In de vertelperspectief van de 1e persoon gaan we mee op de schouder van deze succesvolle journaliste. Ook Laurien is nieuwsgierig geworden, na het drama met haar au pair. Hierdoor doet ook zij ontdekkingen en lezen we meer over de au pairs in de betere kringen van Wassenaar. Tijdens het lezen moest ik direct terugdenkan aan de Netflix-serie Reservatet/ The secrets we keep. Door de ik-stijl van Laurien komen we als lezer dichtbij, bijna alsof je er zelf bij bent.
Alle elementen voor een zinderende thriller!
Gouden Kooi heeft opnieuw alle elementen voor een spannend en meeslepend moordverhaal. Twee interessante karakters om te volgen, een twist, bizarre ontdekkingen en een klapper van een einde. Korte hoofdstukken met aan het eind een vraag, conclusie of cliffhanger. Met misschien wat kleine toevalligheden, maar dat mag.
Waardering 4,5 sterren
Julienne Brouwers heeft het weer gefikst! Met Gouden Kooi als vierde boekenkind mag zij zeer trots zijn. Trots ben ik dan ook, als deelnemer van deze blogtour. In een zeer fijne flow neemt Brouwers je als lezer mee. Het is meeslepend, krachtig en zeer verrassend. De deur staat al open voor Amber-deel 3!!
Groetjes, Annette
Birdy's Boeken
Au pairs in hogere kringen
Alle elementen voor een zinderende thriller!
Waardering 4,5 sterren
Groetjes, Annette