Prachtige feelgood, deze auteur moet je koesteren!

Annette Overvoorde 27 januari 2026
Duolezen is dat leuk?? Jazeker! Voor de leesclub van uitgeverij LS Amsterdam lazen we wel 2 feelgoodboeken. Dit is er 1 van.

Het 3e deel "L'AMOUR AAN DE COTE D'AZUR".

Dit boek is het derde deel uit de feelgood-serie "Bestemming Parijs"met Lizzy, Sofia en Cloë in de hoofdrol. In het eerste deel "Bestemming Parijs" vertrekt de 31-jarige boekenwurm Cloë naar Parijs. De stad van haar grote held en schrijver Hemmingway. In no-time ontmoet ze de Franse schrijver Guillaume. Maar ook peter staat op haar stoep. Dat geeft keuzestres. Haar Nieuwe vriendinnen Lizzy en Sofia, beide uit Amerika, staan haar bij. Sofia heeft een delicatessenwinkel en Lizzy is een fotomodel. Dat is tenminste de bedoeling. In deel 2 "Rendez-Vous op Montmartre" lezen we verder over het drietal. Nieuwe ontmoetingen zetten de liefde op zijn kop. Lizzy's leven verandert ook. Met deel 3 "L'amour aan de Cote d'azur" sluiten we de storyline af. De drie vriendinnen reizen af naar Zuid-Frankrijk, voor een trouwerij. Lizzy krijgt de schrik van haar leven, wat een grote impact heeft. Cloë krijgt met haar moeder te maken, degene die ze liever ontloopt. Maar na een telefoontje staat haar moeder voor haar neus. Veel irritatie volgt. Toch heeft deze ontmoeting ook zo zijn lichtpuntje. Ook Sofia moet keuzes maken...of gaat dit in haar geval vanzelf? Cupido is ook hier aanwezig in eigen persoon doet erg zijn best het drietal te koppelen.

De elementen
De covers van deze mooie serie ziet er echt prachtig uit. In lichte kleuren en mooie afbeeldingen waan je je in het mooie Parijs. De sfeer is liefevol en geeft je een feelgood-feeling.

Een boek schrijven met wel 3 hoofdkarakters kan best ingewikkeld zijn. Mirjam Mieserius vindt dit zeker geen moeilijkheidje, want ze kan vloeiend schrijven en al gaan de hoofdstukken wisselend over Lizzy, Sofia en Cloë...het boek leest heerlijk weg. In no-time trekt Mirjam Mieserius de lezer helemaal het verhaal in. Met drie mooie karakters, die allen een eigen achtergrond hebben. Een mooi element uit dit derde boek is de relatie van Cloë met haar moeder. Teen-nagel-krommend hoe dit eraan toe gaat. Wat een moeder, zul je denken. Hoe kan ze dit doen? ...Maar dan..maakt ook deze relatie een turn. En dat is een grote verrassing. Het item is een groot maatschappelijk probleem en is uit het leven gegrepen. Een moeder-kind relatie. En die gaat best diep en soms genraties terug qua zaken die worden meegenomen naar de volgende generatie. Wauw! Voor zo een feelgoodstory is dit best een diepgang van jawelste.

Er zijn veel feeldgoodstories geschreven en ja, ze lopen veelal goed af. Maar er zijn maar weinig boeken die veel elementen bevatten die er zo uit spatten, als bij deze serieboeken van Mirjam Mieserius. De fijne leesstijl, mooie dialogen, ruzies en ook weer goedmaken, liefde en soms wat haat. Een zeer goede opbouw, met jawel..af en toe een plottwist. Dat allemaal speelt zich af in Frankrijk, het land van de liefde.

L'amour aan de Cote d'azur is het sluitstuk van een heerlijk en fijne feelgoodreeks. Met 3 dames in de hoofdrol die allemaal een eigen verhaal hebben en eigen keuzes moeten maken. Wat heel herkenbaar is voor velen. Het voelt fijn maar richting einde ook wel verdrietig. Want hoe loopt het nu verder, met deze 3 geweldige dames? Als lezer hoop je dan op een klein toetje. Al is het maar een kleintje.

Waardering 5 sterren
Eigenlijk krijgt deze serie van mij 6 sterren. Is dit overdreven? Nee, zeker niet. Niet is een mooie feelgoodserie die je moet koesteren. En we sluiten Mirjam Mieserius in ons hart!

Lieve feeldgoed-groetjes,
Annette van Birdy's Boeken