Spannend, meeslepend met een bijzondere vibe!
De NL-auteur Linda Jansma (1967) gaat alweer een tijdje mee en debuteerde met "Caleidoscoop" in 2010. Later heette dit verhaal " Kwetsbaar". Mooie en ook spannende titels staan op haar naam. Het was even stil maar daar is dan ..het spannende verhaal: " Vertel het niemand".
De elementen
De flitsende cover; die valt direct op. Een wateerpartij met in het midden een eilandje. Wat is daar te zien? Is daar iets verborgen? En wat mogen we aan niemand vertellen? Het maakt al erg nieuwsgierig.
In de nieuwste thriller van Linda Jansma gaan we mee met Maura de Roo. Zij is getrouwd met Duuk, 37 jaar. Samen hebben ze een zoontje Robin. Deze Robin zit op een bijzondere school voor dove kinderen. Deze school organiseert een daguitje. Dat is erg spannend, maar directeur Erica vertrouwt er op dat het helemaal goed gaat. Dus ze gaan met 7 kids en 3 begeleiders voor een dagje naar de dierentuin. Erica houdt goed contact maar dan aan het einde van deze dag komt het busje niet terug. En wordt deze helaas als vermist opgegeven. Waar is het kleine groepje gebleven? De spanning stijgt.
In dit spannende verhaal volgen we naast Maura, een aantal personages. Door gebruik te maken van de wisselperspectief springen we van de ene naar de ander. Zo volgen we Maura echtgenote van Duuk & moeder van Robin, Jan: de rechercheur van de politie, Jamie; een jongeling die als begeleider mee gaat. Op schoolreisje. En dus ook vermist raakt.
Maura is druk met haar gezin. Zoontje Robin zit op een speciale basisschool voor dove kinderen. Zij zelf heeft een verleden als oorlogsfotograaf en is een stoere dame. In een fijne vertelwijze vertelt auteur Linda Jansma over Maura en Duuk, over Jan die zijn eigen achtergrond heeft bij de politie en ook over Jamie die de boel rustig probeert te houden met zijn groepje met dove kindjes. De dove mensen en hun handgebaren geeft het geheel een bijzondere touch. Maar dan..komt de spanning er flink in, als het busje vermist raakt en rechercheur Jan wordt ingeschakeld. Een flinke zoektocht en het nodige speurwerk komt op gang.
Linda Jansma houdt van stevige en spannende thriller-verhalen. Niets is daarbij simpel of ligt snel voor de hand. Ook in dit verhaal. Het duurt wel even voordat de cover terug komt in het verhaal. Dat valt op. Ook dat je het halverwege al een beetje kan invullen.
Thema's als familie, kinderen krijgen en een groot verlies uit het verleden komen voorbij. Een aantal verhaallijnen dansen om elkaar heen, totdat zij tot een climax samen komen. Met een spannend einde Waarvan je enkele draadjes misschien al kan raden.
Waardering 4 sterren
Het was even wachten, maar hier is hij dan: de nieuwste thriller van Linda Jansma.
Groetjes Annette
Birdy's Boeken
Met dank aan de uitgeverij, voor dit blogtour-exemplaar.
De elementen
Waardering 4 sterren
Groetjes Annette
Birdy's Boeken
Met dank aan de uitgeverij, voor dit blogtour-exemplaar.