Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Indringend tijdsbeeld

AnnevZwieten 30 september 2022 Auteur
Jacqueline van Zwieteren heeft een heel fijne schrijfstijl. Met veel oog voor details en levensechte dialogen zijn de levens van Pippa en Jaap vanuit ieders perspectief afzonderlijk beschreven. De keuzes waar zij voor komen te staan, zijn hier en daar hartverscheurend. Het verhaal is in drie periodes verdeeld wat erg prettig is, want daardoor krijg je een duidelijk beeld van hoe de periodes rondom de Eerste en Tweede Wereldoorlog elkaar opvolgen. Het raakt extra omdat het verhaal is gebaseerd op ware personen en gebeurtenissen. Je voelt als lezer dat er gedegen onderzoek is gedaan.
Goed gekozen cover. Een sterk debuut.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van AnnevZwieten

Gesponsord

De nieuwe, betoverende roman van Cristina Caboni! In Het honingpad vindt Alice zichzelf tijdens de zoektocht naar haar familiegeschiedenis.

De Hebban Debuutprijs 2023 is gewonnen door Forugh Karimi met haar debuutroman De moeders van Mahipar. Een wrang, maar vooral heel liefdevol verhaal over de band tussen moeder en zoon.

Als allereerste Hebban Boek van de Maand is de weergaloze roman Alles wat had kunnen zijn van de Nigeriaanse schrijfster Ayọ̀bámi Adébáyọ̀ gekozen door het Hebban Panel. Laat dit boek je uitdagen.